Pracuji...
close

Svěží salát s opečenou cuketou a balkánským sýrem

občas je potřeba odložit maso stranou a udělat si pořádnej zeleninovej nášup. Uvedené množství ingrediencí je pouze orientační. Já si vždycky peču více cukety a vařím více brokolice, jelikož jsem schopnej to sníst na posezení, jak je to dobrý :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
podle chuti
1/2 kus fenykl
min 1 lžíce ocet balzamikový
na pečení
2 lžíce olej olivový
na vaření
1 lžička sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si omyjeme a na plátky nakrájíme cuketu
vymažeme si pekáč olivovým olejem a vysteleme nakrájenou cuketou. Pečeme v troubě na 200° dokud nebude cuketa měkká. Nemusí být do hněda, stačí, když bude měkká
dále si omyjeme a nakrájíme brokolici. Nevyhazuje tlustý kořen. Stačí oškrabat tvrdou slupku a máte skvělou dužinu, kterou taky můžete uvařit
brokolici uvaříme ve slané vodě doměkka. Já nemám rád moc rozvařenou brokolici. Vařím si ji na skus
ostatní jednotlivé zeleniny si omyjeme, pokud je třeba, tak oškrabeme a nakrájíme na menší kousky
připravíme si talíř a dáme do něj zeleninu. Posypeme nakrájeným sýrem a podle chuti zakápneme citronovou šťávou, zalijeme olivovým olejem a balzamikovým octem. Lehce promícháme
doporučuji podávat se světlým a nebo celozrným pečivem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení, vaření
Typ chodu:
salát
Vybavení kuchyně:
dřevěný val , hrnec , pekáč
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...