Načítání...
close

Slezské halušky

moravsko-slezská a slovenská kuchyně patří mezi mé oblíbené. A co jiného, nežli halušky by měli reprezentovat tuto oblast. S tvarohem a zakysanou smetanou získají halušky zajímavou jemnou a smetanovou chuť a uzený dodá takovej pikantní šmak
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Sdílejte recept
Postup
oškrabeme si brambory a nastrouháme je na jemném struhadle do mísy
z nastrouhaných brambor vymačkáme přebytečnou vodu
k bramborům přisypeme mouku, sůl a vejce (soli jsem dal zarovnanou lžičku)
důkladně zamícháme vařečkou
těsto by nemělo být ani moc řídké a ani moc husté
pokud nejste vlastníky cedníku na halušky, tak si vezmeme nějaké prkénko (dřevěné, plastové) a dáme na něj trošku těsta
pomocí příborového nože odkrajujeme z těsta kousky a házíme do vroucí vody
halušky jsou uvařené, když vyplavou na hladinu
v menší misce si smícháme zakysanou smetanu a tvaroh
uzené si nakrájíme na kostičky
vhodíme uzené do pánve a nasucho osmažíme. Samozřejmě, že uzené pustí tuk
jelikož jsem si halušky udělal trošku větší, tak jsem si je ještě překrojil
halušky podáváme pokapané tvarohovo-smetanovou směsí a posypané osmaženým uzeným
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
míchání, smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Slovensko