Pracuji...
close

Těstoviny s listovým špenátem a anglickou slaninou

tento recept bych zařadil do letního období, kdy doporučuji použít čerstvý listový špenát. Slanina by měla být také kvalitní, prostě čerstvá od řezníka. Nebojte se přidat více špenátu, on se tam ztratí
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
4 lžíce máslo
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
podle chuti
2 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny do menšího hrnce. A zatím si nakrájíme cibuli, slaninu a česnek nadrobno
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. K máslu přidáme cibuli a slaninu. Zamícháme a smažíme, dokud nám nezačne cibulka lehce hnědnout
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky osmahnem
zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu
přihodíme omytý špenát
pod pokličkou tak 3 minutky podusíme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolte a dopepřete
v této chvíli by jste měli mít již uvařené a scezené těstoviny
těstoviny přisypte ke špenátu a dobře promíchejte
podle chuti můžete přisypat parmazán a petrželovou nať
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...