Načítání...
close

Těstoviny s listovým špenátem a anglickou slaninou

tento recept bych zařadil do letního období, kdy doporučuji použít čerstvý listový špenát. Slanina by měla být také kvalitní, prostě čerstvá od řezníka. Nebojte se přidat více špenátu, on se tam ztratí
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
4 lžíce máslo
200 mililitr smetana 33%
1 kus cibule
2 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
podle chuti
2 lžíce parmazán
Sdílejte recept
Postup
začneme tím, že si dáme vařit vodu na těstoviny do menšího hrnce. A zatím si nakrájíme cibuli, slaninu a česnek nadrobno
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu a vhodíme do něj máslo. K máslu přidáme cibuli a slaninu. Zamícháme a smažíme, dokud nám nezačne cibulka lehce hnědnout
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky osmahnem
zalijeme vývarem, promícháme a přivedeme k varu
přihodíme omytý špenát
pod pokličkou tak 3 minutky podusíme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolte a dopepřete
v této chvíli by jste měli mít již uvařené a scezené těstoviny
těstoviny přisypte ke špenátu a dobře promíchejte
podle chuti můžete přisypat parmazán a petrželovou nať
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko