Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Dušená mrkev s pečenou krkovičkou
asi jedno z nejlevnější jídel, na kterém si vždy maximálně pochutnám. Klidně bych k tomu ani nemusel mít maso. K mrkvi si přidávám i hrášek, ale ten tam být nemusí
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Doba přípravy:
20 minut
Doba vaření:
1 hodina
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
10
kus
mrkev
4
lžíce
máslo
1/2
kus
citron
800
mililitr
vývar kuřecí
1
kus
cibule
1
hrnek
hrášek
1/2
lžička
kmín celý
min 1
špetka
sůl
min 1
lžíce
cukr krystal
na pečení
500
gram
vepřová krkovice
2
lžíce
vepřové sádlo
1/2
lžička
kmín celý
min 1
špetka
pepř černý drcený
min 1
špetka
sůl
na zahuštění
2-3
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejprve si dáme péct maso. Krkovičku si tedy nakrájíme na menší kousky
dáme maso do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Lehce promícháme
na maso rozmístíme kousky sádla a dáme péct do trouby na 180° zhruba na 50 minut nebo dokud nebude maso hnědé a měkké
nyní se vrhneme na přípravu mrkve. Nakrájíme si cibuli
rozpálíme větší hrnec na střední teplotu a dáme do něj máslo. Hned k máslu přidáme cibuli a zamícháme. Smažíme a cibulku zesklovatíme
mezitím si oškrabeme mrkve a nakrájíme je na menší kolečka
k zesklovatělé cibulce přihodíme mrkve, přisypeme kmín a zamícháme. S občasným mícháním smažíme zhruba 10 minut
osmahlou mrkev zaprášíme moukou a tři minutky lehce mícháme
zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přisypeme hrášek a důkladně zamícháme, hlavně ode dna
přidáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
vaříme pod pokličkou dokud nebude mrkev měkká. Během vaření občas promíchneme, dosolíme, dosladíme. Každý podle své chutě
doporučená příloha je vařený brambor
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Maso
/
Jatečné maso
,
Ze zahrádky
/
Zelenina
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec
,
pekáč malý
,
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Sýrové krekry
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Tvarohové šátečky
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.
close