Načítání...
close

Dušená mrkev s pečenou krkovičkou

asi jedno z nejlevnější jídel, na kterém si vždy maximálně pochutnám. Klidně bych k tomu ani nemusel mít maso. K mrkvi si přidávám i hrášek, ale ten tam být nemusí
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
10 kus mrkev
4 lžíce máslo
1/2 kus citron
800 mililitr vývar kuřecí
1 kus cibule
1 hrnek hrášek
1/2 lžička kmín celý
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce cukr krystal
na pečení
1/2 lžička kmín celý
min 1 špetka sůl
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
nejprve si dáme péct maso. Krkovičku si tedy nakrájíme na menší kousky
dáme maso do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Lehce promícháme
na maso rozmístíme kousky sádla a dáme péct do trouby na 180° zhruba na 50 minut nebo dokud nebude maso hnědé a měkké
nyní se vrhneme na přípravu mrkve. Nakrájíme si cibuli
rozpálíme větší hrnec na střední teplotu a dáme do něj máslo. Hned k máslu přidáme cibuli a zamícháme. Smažíme a cibulku zesklovatíme
mezitím si oškrabeme mrkve a nakrájíme je na menší kolečka
k zesklovatělé cibulce přihodíme mrkve, přisypeme kmín a zamícháme. S občasným mícháním smažíme zhruba 10 minut
osmahlou mrkev zaprášíme moukou a tři minutky lehce mícháme
zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přisypeme hrášek a důkladně zamícháme, hlavně ode dna
přidáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
vaříme pod pokličkou dokud nebude mrkev měkká. Během vaření občas promíchneme, dosolíme, dosladíme. Každý podle své chutě
doporučená příloha je vařený brambor
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko