Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Dušená mrkev s pečenou krkovičkou

Popis receptu
asi jedno z nejlevnější jídel, na kterém si vždy maximálně pochutnám. Klidně bych k tomu ani nemusel mít maso. K mrkvi si přidávám i hrášek, ale ten tam být nemusí
Příprava
20
minut
Vaření
60
minut
  • Způsob přípravy: smažení, dušení, pečení,
  • Typ chodu: oběd, večeře,
  • Potřebné vybavení: hrnec, pekáč malý, mlýnek na pepř,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cibule 1 ks
citron 1/2 ks
cukr krystal min 1 lžíce
hrášek 1 hrnek
kmín celý 1/2 lžička
máslo 4 lžíce
mrkev 10 ks
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 800 ml
na pečení
kmín celý 1/2 lžička
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřová krkovice 500 g
vepřové sádlo 2 lžíce
na zahuštění
mouka hladká 2-3 lžíce
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si dáme péct maso. Krkovičku si tedy nakrájíme na menší kousky
2. krok
dáme maso do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Lehce promícháme
3. krok
na maso rozmístíme kousky sádla a dáme péct do trouby na 180° zhruba na 50 minut nebo dokud nebude maso hnědé a měkké
4. krok
nyní se vrhneme na přípravu mrkve. Nakrájíme si cibuli
5. krok
rozpálíme větší hrnec na střední teplotu a dáme do něj máslo. Hned k máslu přidáme cibuli a zamícháme. Smažíme a cibulku zesklovatíme
6. krok
mezitím si oškrabeme mrkve a nakrájíme je na menší kolečka
7. krok
k zesklovatělé cibulce přihodíme mrkve, přisypeme kmín a zamícháme. S občasným mícháním smažíme zhruba 10 minut
8. krok
osmahlou mrkev zaprášíme moukou a tři minutky lehce mícháme
9. krok
zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přisypeme hrášek a důkladně zamícháme, hlavně ode dna
10. krok
přidáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
11. krok
vaříme pod pokličkou dokud nebude mrkev měkká. Během vaření občas promíchneme, dosolíme, dosladíme. Každý podle své chutě
12. krok
doporučená příloha je vařený brambor