Pracuji...
close

Dušená mrkev s pečenou krkovičkou

asi jedno z nejlevnější jídel, na kterém si vždy maximálně pochutnám. Klidně bych k tomu ani nemusel mít maso. K mrkvi si přidávám i hrášek, ale ten tam být nemusí
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
10 kus mrkev
4 lžíce máslo
1/2 kus citron
800 mililitr vývar kuřecí
1 kus cibule
1 hrnek hrášek
1/2 lžička kmín celý
min 1 špetka sůl
min 1 lžíce cukr krystal
na pečení
1/2 lžička kmín celý
min 1 špetka sůl
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
nejprve si dáme péct maso. Krkovičku si tedy nakrájíme na menší kousky
dáme maso do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Lehce promícháme
na maso rozmístíme kousky sádla a dáme péct do trouby na 180° zhruba na 50 minut nebo dokud nebude maso hnědé a měkké
nyní se vrhneme na přípravu mrkve. Nakrájíme si cibuli
rozpálíme větší hrnec na střední teplotu a dáme do něj máslo. Hned k máslu přidáme cibuli a zamícháme. Smažíme a cibulku zesklovatíme
mezitím si oškrabeme mrkve a nakrájíme je na menší kolečka
k zesklovatělé cibulce přihodíme mrkve, přisypeme kmín a zamícháme. S občasným mícháním smažíme zhruba 10 minut
osmahlou mrkev zaprášíme moukou a tři minutky lehce mícháme
zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přisypeme hrášek a důkladně zamícháme, hlavně ode dna
přidáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
vaříme pod pokličkou dokud nebude mrkev měkká. Během vaření občas promíchneme, dosolíme, dosladíme. Každý podle své chutě
doporučená příloha je vařený brambor
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...