X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dušená mrkev s pečenou krkovičkou
Popis receptu
asi jedno z nejlevnější jídel, na kterém si vždy maximálně pochutnám. Klidně bych k tomu ani nemusel mít maso. K mrkvi si přidávám i hrášek, ale ten tam být nemusí
Příprava 20 minut
Vaření 60 minut
Ingredience
Ingredience
na pečení
kmín celý 1/2 lžička
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřová krkovice 500 g
vepřové sádlo 2 lžíce
na zahuštění
mouka hladká 2-3 lžíce
obecně
cibule 1 ks
citron 1/2 ks
cukr krystal min 1 lžíce
hrášek 1 hrnek
kmín celý 1/2 lžička
máslo 4 lžíce
mrkev 10 ks
sůl min 1 špetka
vývar kuřecí 800 ml
Postup
1. nejprve si dáme péct maso. Krkovičku si tedy nakrájíme na menší kousky
2. dáme maso do pekáčku, osolíme, opepříme a okmínujeme. Lehce promícháme
3. na maso rozmístíme kousky sádla a dáme péct do trouby na 180° zhruba na 50 minut nebo dokud nebude maso hnědé a měkké
4. nyní se vrhneme na přípravu mrkve. Nakrájíme si cibuli
5. rozpálíme větší hrnec na střední teplotu a dáme do něj máslo. Hned k máslu přidáme cibuli a zamícháme. Smažíme a cibulku zesklovatíme
6. mezitím si oškrabeme mrkve a nakrájíme je na menší kolečka
7. k zesklovatělé cibulce přihodíme mrkve, přisypeme kmín a zamícháme. S občasným mícháním smažíme zhruba 10 minut
8. osmahlou mrkev zaprášíme moukou a tři minutky lehce mícháme
9. zalijeme vývarem tak, aby byla mrkev potopená. Přisypeme hrášek a důkladně zamícháme, hlavně ode dna
10. přidáme šťávu z půlky citronu a zamícháme
11. vaříme pod pokličkou dokud nebude mrkev měkká. Během vaření občas promíchneme, dosolíme, dosladíme. Každý podle své chutě
12. doporučená příloha je vařený brambor
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook