Pracuji...
close

Kuřecí závitky se špenátem a slaninou

když se sejdou dobré a kvalitní suroviny, vzejde z toho prostě skvělej recept. Nedávejte ale do závitků nějakej nízkoprocentní eidam. Dopřejte si něco lepšího, goudu, čedar, apod. Doporučuji nějakou bramborovou přílohu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
6 stroužek česnek
6 plátek sýr gouda
2 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oloupeme česnek. Pro lepší loupání si česnek trošku zmáčkneme nožem
připravíme si velký val a rozprostřeme na něj kuřecí steaky, hladkou plochou navrch. Pěstí a nebo paličkou maso trošku naklepeme
maso osolíme a opepříme
steaky obrátíme hladkou stranou k valu a opepříme. Solit už nemusíme, jelikož budeme maso plnit sýrem a slaninou a ty jsou sami o sobě slané. Rozmačkáme česnek a potřeme důkladně každý steak
na česnek položíme plátky slaniny
na slaninu položíme jeden plátek sýra
nakonec poklademe na steaky umyté a osušené špenátové listy
vymažeme si pekáček máslem
steaky opatrně srulujeme do závitku a sepneme párátkama. Při rolování si pomáhám palcema, kterými zatlačuji náplň jakoby do masa a ruluju a ruluju :-) Závitky klademe do pekáčku
pečeme na 200° zhruba hodinu a nebo dokud nebudou závitky nahnědlé. Pokud se bude máslo připékat, tak trošku podlejeme vodou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení, plnění
Typ chodu:
oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...