X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Kuřecí závitky se špenátem a slaninou

Načítám...
když se sejdou dobré a kvalitní suroviny, vzejde z toho prostě skvělej recept. Nedávejte ale do závitků nějakej nízkoprocentní eidam. Dopřejte si něco lepšího, goudu, čedar, apod. Doporučuji nějakou bramborovou přílohu
Příprava 30 minut
Vaření 60 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Maso / Drůbeží maso
Druh přípravy: pečení, plnění
Typ chodu: oběd
Vybavení kuchyně: pekáč malý, parátko, lis na česnek
Související recepty: Bramborová kaše
Původ: Česko

Ingredience

Postup

nejprve si oloupeme česnek. Pro lepší loupání si česnek trošku zmáčkneme nožem
připravíme si velký val a rozprostřeme na něj kuřecí steaky, hladkou plochou navrch. Pěstí a nebo paličkou maso trošku naklepeme
maso osolíme a opepříme
steaky obrátíme hladkou stranou k valu a opepříme. Solit už nemusíme, jelikož budeme maso plnit sýrem a slaninou a ty jsou sami o sobě slané. Rozmačkáme česnek a potřeme důkladně každý steak
na česnek položíme plátky slaniny
na slaninu položíme jeden plátek sýra
nakonec poklademe na steaky umyté a osušené špenátové listy
vymažeme si pekáček máslem
steaky opatrně srulujeme do závitku a sepneme párátkama. Při rolování si pomáhám palcema, kterými zatlačuji náplň jakoby do masa a ruluju a ruluju :-) Závitky klademe do pekáčku
pečeme na 200° zhruba hodinu a nebo dokud nebudou závitky nahnědlé. Pokud se bude máslo připékat, tak trošku podlejeme vodou
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
712 bodů
Facebook
Twitter