Pracuji...
close

Bramborové halušky s bryndzou a uzeným

pořád říkám, že v jednoduchosti je krása. Tento recept obsahuje pouze tři ingredience (když nepočítám těsto na halušky) a chuť je skvělá. Přiznám se, že jsem použil zmražené koupené halušky, ale časem sem dodám recept na domácí poctivé halušky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
400 gram halušky
130 gram brynza
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme uzený bok na kostičky
Pokud máte halušky větší, překrojte si je na půl. Halušky si dáme uvařit do vroucí osolené vody. Až nám vyplavou na povrch, necháme je ještě tak 2 minutky povařit a scedíme.
ke scezeným haluškách můžeme přidat trošku sádla a lehce zamíchat, aby se nám nelepily k sobě
rozpálíme si pánev na střední teplotu a přihodíme sádlo, uzený bok a promícháme
uzené smažíme, dokud nebude trošku hnědé. Potom přisypeme halušky, trošku opepříme a opatrně zamícháme. Zhruba 2 minutky osmahnem
stáhneme pánev z plotny a přihodíme bryndzu
bryndzu důkladně zamícháme se směsí a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev , hrnec , mlýnek na pepř
Původ:
Česko, Slovensko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Miluju tuhle kombinaci. Je to takovej ten recept, kde pořád chodíte kolem zapékací mísy a uždibujete...
Dělal jsem poprvé a nedělal jsem naposled. Dětem moc chutnalo, až jsem jim to musel brát od huby :-)
Nadýchaná rychlá buchta, do které lze použít mimo třešní i jiné ovoce (jahody, borůvky...).
Pokud na zahrádce pěstujete základní suroviny jako je mrkev, celer, paprika, a pod., tak tento recep...
Asi už si bulky na hambáče kupovat nebudu :-)
Relativně rychlý a jednoduchý recept na skvělé kari. Ke sladkému kari doporučuji indický chléb naan.
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...