X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Bramborové halušky s bryndzou a uzeným

Načítám...
pořád říkám, že v jednoduchosti je krása. Tento recept obsahuje pouze tři ingredience (když nepočítám těsto na halušky) a chuť je skvělá. Přiznám se, že jsem použil zmražené koupené halušky, ale časem sem dodám recept na domácí poctivé halušky
Příprava 15 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Přílohy / Z brambor
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, příloha, večeře
Vybavení kuchyně: pánev, hrnec, mlýnek na pepř
Původ: Česko, Slovensko

Ingredience

Postup

nejprve si nakrájíme uzený bok na kostičky
Pokud máte halušky větší, překrojte si je na půl. Halušky si dáme uvařit do vroucí osolené vody. Až nám vyplavou na povrch, necháme je ještě tak 2 minutky povařit a scedíme.
ke scezeným haluškách můžeme přidat trošku sádla a lehce zamíchat, aby se nám nelepily k sobě
rozpálíme si pánev na střední teplotu a přihodíme sádlo, uzený bok a promícháme
uzené smažíme, dokud nebude trošku hnědé. Potom přisypeme halušky, trošku opepříme a opatrně zamícháme. Zhruba 2 minutky osmahnem
stáhneme pánev z plotny a přihodíme bryndzu
bryndzu důkladně zamícháme se směsí a máme hotovo
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter