Pracuji...
close

Bramborové halušky s bryndzou a uzeným

pořád říkám, že v jednoduchosti je krása. Tento recept obsahuje pouze tři ingredience (když nepočítám těsto na halušky) a chuť je skvělá. Přiznám se, že jsem použil zmražené koupené halušky, ale časem sem dodám recept na domácí poctivé halušky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
400 gram halušky
130 gram brynza
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
nejprve si nakrájíme uzený bok na kostičky
Pokud máte halušky větší, překrojte si je na půl. Halušky si dáme uvařit do vroucí osolené vody. Až nám vyplavou na povrch, necháme je ještě tak 2 minutky povařit a scedíme.
ke scezeným haluškách můžeme přidat trošku sádla a lehce zamíchat, aby se nám nelepily k sobě
rozpálíme si pánev na střední teplotu a přihodíme sádlo, uzený bok a promícháme
uzené smažíme, dokud nebude trošku hnědé. Potom přisypeme halušky, trošku opepříme a opatrně zamícháme. Zhruba 2 minutky osmahnem
stáhneme pánev z plotny a přihodíme bryndzu
bryndzu důkladně zamícháme se směsí a máme hotovo
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, příloha, večeře
Vybavení kuchyně:
pánev , hrnec , mlýnek na pepř
Původ:
Česko, Slovensko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...