Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 18.01.2019 a svátek má Vladislav, Vladislava
VESELÉ VÁNOCE A ŠŤASTNÝ NOVÝ ROK 2019

Domácí pečené bulky

„ chtěli jste si někdy udělat domácí hamburger a nesehnali jste pořádnou bulku? Tak neváhejte a udělějte si ji doma. Je to docela i lehký a hlavně kvalitní a poctivý. Z množství ingrediencí, které jsou uvedeny v receptu, se mi podařilo udělat 46 malých bulek. Dělal jsem z nich totiž mini hamburgery “
Příprava
120
minut
Vaření
12
minut
Ingredience
těsto
na posypání
na potření
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
jako první si ohřejeme mléko. Stačí nám vlažné. Bude se přilévat ke kvasnicím, takže nesmí být příliš horké
2. krok
připravíme si větší mísu a rozdrobíme do ní kvasnice
3. krok
kvasnice zalijeme vlažným/teplým mlékem
4. krok
kvasnice v mléce rozmíchejte, aby se rozpustily
5. krok
přidáme sádlo a sůl
6. krok
sádlo v mléce mícháním rozpustíme
7. krok
přisypeme cca půl kila mouky a začneme těsto zpracovávat. Těsto musí být hladké a důkladně propracované. Takže zpracovávejte a chvilkami přisypávejte mouku, dokud těsto nepřestane lepit
8. krok
těsto zakryjte utěrkou a nechte někde na suchém a nevětraném místě odpočinout (cca půl hodiny)
9. krok
těsto Vám za tu dobu trošku nakyne
10. krok
z odpočinutého těsta si trošku odtrhněte a na pomoučeném vále z něj vyválejte dlouhý váleček (cca 5 cm průměr)
11. krok
váleček si nakrájejte na požadované velikosti. Mějte na paměti, že po upečení těsto zdvojnásobí svůj objem
12. krok
jednotlivé kousky uvalíme v ruce do bulky (kuličky) a rozložíme na pekáč. Jelikož jsem dělal mini bulky a měl jsem jich hodně, tak jsem použil více pekáčů
13. krok
nyní budeme bulky potírat vodou a posypávat sezamem. Tento krok samozřejmě není povinný. Kdo to nechce mít posypaný, tak si to holt neposype :-) Připravte si hrnek s vodou, misku se sezamovými semínkami a mašlovačku. Mášlovačku namočíme do vody a potřeme bulku (pomašlujeme bulku). Potírat můžete i rozmíchaným vajíčkem a nebo rozmíchaným vajíčkem s vodou
14. krok
namočenou bulku posypeme sezamem. Množství ponechám na Vás
15. krok
pokud máte 46 bulek jako já, tak je to docela piplačka :-)
16. krok
bulky pečeme na 230° cca 12 minut dozlatova
Načítám...
Způsob přípravy
  • hnětení
  • pečení
  • kynutí
Typ chodu
  • příloha
Potřebné vybavení
  • pekáč
  • mísa velká
  • mašlovačka
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku