Pracuji...
close

Zapečená vinná klobása se slaninou a cibulí

pečenou klobásu mám rád z toho důvodu, že se prostě koupí, osmaží nebo upeče a máte hotovo :-) Někdy se to prostě časově hodí a chuťově je to výborná záležitost. Jako přílohu mám nejraději bramborovou kaši
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
na vymazání
příloha
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme brambory. Oškrabeme je a nakrájíme na plátky
plátky brambor dáme do hrnce. V rychlovarné konvici si dáme vařit vodu a vařící vodou zalijeme brambory v hrnci. Děláme to proto, aby se potom brambory dříve upekli. Druhá možnost je, že si brambory normálně chvilku povaříte v hrnci na plotně
nakrájíme si cibuli na kolečka
nakrájíme si řapík celeru na malé kousky
v menší pánvi si rozpálíme lžíci sádla a osmažíme na něm celer. Celer by měl chytit trošku hnědou barvu
nyní si připravíme klobásy. Srulujeme je do šneka a propíchneme špejlí, aby držely tvar
do hlubšího hrnce nasypeme mouku, mletou papriku a promícháme
klobásy důkladně obalíme v paprikomouce z obou stran
připravíme si pekáček a vymažeme ho sádlem
do pekáčku dáme klobásy, na ně dáme kolečka cibule, posypeme osmaženým celerem a nakrájenou slaninou (na kostičky nebo na plátky)
do volného místa rozprostřeme spařené brambory a osolíme je
pečeme zhruba 45 minut na 180°, ale je třeba to kontrolovat, aby byli brambory měkké
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...