Načítání...
close

Zapečená vinná klobása se slaninou a cibulí

pečenou klobásu mám rád z toho důvodu, že se prostě koupí, osmaží nebo upeče a máte hotovo :-) Někdy se to prostě časově hodí a chuťově je to výborná záležitost. Jako přílohu mám nejraději bramborovou kaši
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
1 kus cibule
min 1 špetka sůl
na vymazání
příloha
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme brambory. Oškrabeme je a nakrájíme na plátky
plátky brambor dáme do hrnce. V rychlovarné konvici si dáme vařit vodu a vařící vodou zalijeme brambory v hrnci. Děláme to proto, aby se potom brambory dříve upekli. Druhá možnost je, že si brambory normálně chvilku povaříte v hrnci na plotně
nakrájíme si cibuli na kolečka
nakrájíme si řapík celeru na malé kousky
v menší pánvi si rozpálíme lžíci sádla a osmažíme na něm celer. Celer by měl chytit trošku hnědou barvu
nyní si připravíme klobásy. Srulujeme je do šneka a propíchneme špejlí, aby držely tvar
do hlubšího hrnce nasypeme mouku, mletou papriku a promícháme
klobásy důkladně obalíme v paprikomouce z obou stran
připravíme si pekáček a vymažeme ho sádlem
do pekáčku dáme klobásy, na ně dáme kolečka cibule, posypeme osmaženým celerem a nakrájenou slaninou (na kostičky nebo na plátky)
do volného místa rozprostřeme spařené brambory a osolíme je
pečeme zhruba 45 minut na 180°, ale je třeba to kontrolovat, aby byli brambory měkké
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko