Pracuji...
close

Jahody se šlehačkou

pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
400 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 10 kus piškoty
3 lžička rum
Sdílejte recept
Postup
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
šlehačku ušleháme do tuha
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
nakonec posypeme šlehačku kakaem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Poháry
Způsob přípravy:
šlehání, mačkání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...