Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Jahody se šlehačkou

Popis receptu
pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Příprava
15
minut
Vaření
10
minut
  • Způsob přípravy: šlehání, mačkání,
  • Typ chodu: dezert,
  • Potřebné vybavení: hrnec malý, šlehač, mísa, šťouchadlo na brambory,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cukr vanilkový 1 lžíce
jahody 400 g
kakao na vaření 1 lžička
piškoty min 10 ks
rum 3 lžička
smetana 33% 250 ml
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
2. krok
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
3. krok
šlehačku ušleháme do tuha
4. krok
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
5. krok
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
6. krok
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
7. krok
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
8. krok
nakonec posypeme šlehačku kakaem