Načítání...
close

Jahody se šlehačkou

pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 8 let
Ingredience
obecně
400 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 10 kus piškoty
3 lžička rum
Sdílejte recept
Postup
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
šlehačku ušleháme do tuha
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
nakonec posypeme šlehačku kakaem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Poháry
Způsob přípravy:
šlehání, mačkání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko