Pracuji...
close

Jahody se šlehačkou

pokud máte zahrádku a na ní si pěstujete jahody, tak tento recept musíte zbožňovat. Já jsem ho teď v zimě dělal z jahod z krámu, což není chuťově ideální, ale díky tomu se již nemůžu dočkat léta :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
400 gram jahody
250 mililitr smetana 33%
min 10 kus piškoty
3 lžička rum
Sdílejte recept
Postup
nalijeme si do plastové mísy šlehačku
ke šlehačce přisypeme vanilkový cukr
šlehačku ušleháme do tuha
do menšího hrnce nasypeme omyté a šťopek zbavené jahody. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkáme
připravíme si nějakou tlustší hezkou skleničku a začneme ji plnit. Nejprve dáme na dno trošku šlehačky
na šlehačku položíme několik piškotů a zakápneme je lžící rumu
na piškoty dáme rozmačkané jahody a jahody zakryjeme šlehačkou
nakonec posypeme šlehačku kakaem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Sladké / Poháry
Způsob přípravy:
šlehání, mačkání
Typ chodu:
dezert
Příležitost:
dětská oslava
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...