Pracuji...
close

Kuřecí paličky s kysaným zelím a koriandrem

jednoduché, chuťově dokonalé a skvěle vypadající jídlo, které ani tak moc nestojí. Zaručuji, že se každý bude ještě hodinu po obědě olizovat a přemýšlet, kdy si jídlo udělá znova
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
na smažení
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší hrnec (a nebo pánev), rozpálíme na něm olej na střední teplotu. Kuřecí paličky si osolíme, opepříme a dáme do hrnce smažit ze všech stran dozlatova
mezitím si nakrájíme cibuli
k lehce zhnědlým paličkám přisypeme cibuli a snažíme se jí dostat pod paličky. Většinou stačí rychle zahýbat hrncem do stran a cibule spadne dolu
nakrájíme si uzený bok na kostičky (slaninu)
a přihodíme bok do hrnce, opatrně zamícháme. Smažíme, dokud nám cibule nezačne hnědnout. Občas lehce promíchneme
až nám cibule zhnědne, tak do hrnce přisypeme nasekaný koriandr (zbavený tvrdých stonků)
přilijeme hrnek vody a přivedeme k varu. Pomocí této vody se nám všechny chutě spojí a odvaří se nám ode dna hrnce výborné výpečky
kapalinu svaříme na polovinu
přidáme do hrnce zelí (bez nálevu) a opatrně promícháme
připravíme si menší pekáček (a nebo zapékací mísu) a přesypeme do něj veškerý obsah hrnce
abychom neztratili žádnou chuť, tak do hrnce nalijeme 1/4 hrnku vody, pořádně ho vypláchneme a dolijeme k pekáčku vzniklou směs
dáme pekáček do trouby a pečeme na 180° cca půl hodiny. Občas můžeme stehýnka přelít sosem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký , pekáč malý
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...