Pracuji...
close

Hovězí játra na víně

na hovězí játra jsem narazil v obchodě náhodou a samozřejmě jsem si je hned musel koupil. Nikdy jsem z nich totiž nevařil. No nekupte to za 36 korun kilo. Za málo peněz, hodně muziky :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 1 hodina 10 minut
Ingredience
obecně
3-4 stroužek česnek
1 kus mrkev
1/4 kus celer
1 kus cibule
500 mililitr víno červené
1-2 lžíce majoránka
1 lžička rozmarýn
min 1 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
očistíme, oškrabeme a nakrájíme na malé kousky celer, petržel a mrkev
připravíme si větší hrnec a dáme do něj na střední teplotu rozpálit olej. Přihodíme nakrájenou zeleninu a smažíme, dokud nám nezačne lehce hnědnout
mezitím si můžeme nakrájet cibuli
k lehce nahnědlé zelenině přisypeme cibuli a smažíme dále
mezitím si nakrájíme uzený bůček na kostičky. Místo bůčku můžete dát slaninu (což je ve své podstatě to samé)
bůček přihodíme do hrnce v době, kdy nám začne cibulka hnědnout. Zamícháme a smažíme dále cca 5 minut
mezitím si nakrájíme česnek na jemno
nakrájíme si i játra na menší kousky, ale né moc malé, jelikož játra potom zmenší svůj objem. Blány odřežte
do hrnce přihodíme česnek a zamícháme
hned po česneku přihodíme játra, trošku osolíme, opepříme a zamícháme
dále přisypeme majoránku a rozmarýn. Zamícháme a tak 3 minutky s občasným mícháním smažíme
přidáme protlak a zamícháme
za stálého míchání protlak minutku osmahneme
zalijeme vínem, zamícháme a vaříme bez pokličky minimálně 45 minut. Občas můžeme dolít trošku vody a nebo hovězího vývaru
pokud jsou játra měkká, tak omáčku dosolíme, dopepříme a podáváme
jako přílohu doporučuji špecle, těstoviny a nebo bramborovou kaši
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec velký
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...