Pracuji...
close

Bramborový salát s domácí kyselou zeleninou

Nedokážu si představit Vánoce bez bramborového salátu a proto se každý rok těším na jeho přípravu. U tohoto typu jídla se nedá přesně říct množství ingrediencí, jelikož si myslím, že by si každý měl najít tu svojí správnou chuť :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
1 kilogram brambory
2-3 kus mrkev
1-2 kus petržel
1/2 kus celer
min 1 lžíce majonéza
1 kus cibule
2 kus vejce
podle chuti
1/2 kelímek bílý jogurt
nálev
2 lžíce ocet
1 lžička cukr krystal
2-3 špetka sůl
Sdílejte recept
Postup
jako první si uvaříme brambory ve slupce s trochou soli. Brambory uvaříme nejlépe den před samotnou přípravou salátu. Dále si uvaříme vejce natvrdo
začneme s přípravou kyselé zeleniny. Oškrabeme a nakrájíme si mrkev, petržel a celer na stejně malé kousky
připravíme si hrnec, dáme do něj nakrájenou zeleninu a zalijeme vodou tak, aby zelenina byla potopená
přidáme koření (bobkový list, nové koření, sůl, cukr, kuličky pepře)
a přilijeme ocet. Lehce zamícháme a na středním plameni přivádíme k varu. Vaříme, dokud nebude zelenina měkká
během vaření kyselé zeleniny si nakrájíme cibuli na jemno
a nakrájíme si kyselé okurky na jemno. Množství okurek nechám na Vás
Připravíme si velkou mísu, ve které budeme míchat salát. Do mísy vhodíme nakrájenou cibuli a okurky
dále si oškrabeme brambory a pomocí kráječe na brambory je nakrájíme do mísy
brambory by měli být typu A, což jsou salátové a tvrdší
dále do mísy přidáme sterilovaný hrášek. Množství nechám na Vás, záleží, kdo má jak rád
nakrájíme si šunkový salám (kupte si nějaký kvalitní)
salám přidáme do mísy
nyní přidáme do mísy uvařenou kyselou zeleninu. Přidáváme bez nálevu a množství dle vaší chuti. Nálev použijeme na pozdější dochucení salátu
přidáme majonézu a hořčici. Množství Vám neřeknu. Chce to vždycky přidat trošku, zamíchat a ochutnat
a nakonec přidáme nakrájené vajíčko natvrdo
začneme salát míchat a dochucovat (majonézou, hořčicí, kyselým nálevem, solí a pepřem). Každý by si měl vytvořit vlastní chuť poctivým ochutnáváním
doporučenou přílohou je kapr :-)
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, vaření
Typ chodu:
příloha
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.