Pracuji...
close

Ruské pelmeně

trošku pracnější, ale výsledek stojí za to. Skvělá harmonie chutí, kterou musíte určitě vyzkoušet. Pokud chcete zaujmout návštěvu, tak tohle je jasná volba :-) Věřím, že toto jídlo moc lidí nezná
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 1 hodina 30 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
těsto
200 mililitr voda
1 kus vejce
1 lžička sůl
náplň
1 kus cibule
1 lžička sůl
omáčka
2-3 lžíce kopr
na vaření
min 1 lžíce sůl
na potření
2 lžíce ocet
Sdílejte recept
Postup
nejprve si uděláme těsto. Připravte si dřevěný val, na který nasypete kopeček mouky, utvoříte do něj důlek, vyklepnete do důlku vejce a přisypeme sůl. Kdo nemá val, tak si těsto udělá v nějaké míse
těsto zpracovávejte rukou, po troškách přidávejte vodu a mouku. Vodu spotřebujte všechnu, mouku dle potřeby
těsto by mělo být hladké a nesmí lepit. Zbytky přilepeného těsta můžete lžící seškrabat z valu a zapracovat do těsta
hotové těsto dáme na talíř a přikryjeme potravinářskou fólií. Uložíme do ledničky a necháme odpočinout
nyní si připravíme náplň. Nakrájíme si na jemno cibuli
připravíme si větší mísu a dáme do ní mleté maso, cibuli, sůl a pepř
náplň důkladně zamícháme, nejlépe rukou
tak máme hotové těsto a náplň. Pustíme se tedy do vytváření pelmení. Pomoučíme si dřevěný val
odebereme si kousek z těsta, cca půlku. Válečkem rozválíme těsto do cca milimetrové tlošťky. Pokud se Vám bude těsto lepit na váleček, tak si ho můžete rukou pomoučit a nebo si trošku pomoučete vršek těsta
do těsta pomocí hrnečku vykrojíme kolečka
doprostřed kolečka dáme lžičkou trošku masové náplně
chytneme těsto za protilehlé strany a přimáčkneme k sobě. Vytvoří se nám jakýsi váleček
Nyní prsty uzavřeme i otevřené konce válečku
vzniklé konce těsta stočíme k sobě a prsty přimáčkneme (viz fotka). Takto vytvoříme všechny pelmeně
připravíme si větší hrnec a naplníme ho do poloviny vodou. Přisypeme sůl a přivedeme k varu. Do vroucí vody vhodíme přiměřené množství pelmení
vaříme do té doby, než nám pelmeně vyplavou na hladinu. Po vyplavání vaříme ještě tak 5 minut. Pokud by se Vám nějaký pelmeň přilepil ke dnu, tak ho opatrně vařečkou odlepíme
během vaření si připravíme talíř a do něho nalijeme hovězí vývar a ocet
do této marinády budeme na chvilku dávat uvařené pelmeně
vykoupané pelmeně ihned podáváme a nebo dáme na čistý talíř
jelikož se pelmeně budou vařit na víckrát, můžeme si během jednoho vaření připravit koprový dresink. Nasekáme si čerstvý kopr bez stonků
připravíme si menší misku a dáme do ní zakysanou smetanu a kopr. Může dochutit i lžící hovězího vývaru
dresink důkladně promícháme. Je dobré si dresink připravit den před samotným vařením pelmení
pelmeně podávám tak, že si do talíře naliji lžící teplého vývaru, přisypu několik pelmení a pokapu koprovým dresinkem
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne pouze zkušený kuchař
Způsob přípravy:
vaření, míchání, plnění
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Rusko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...