Pracuji...
close

Steak z vepřové krkovice s přírodní šťávou

Vařit se dá i opravdu jednoduše a z mála ingrediencí lze udělat výborné jídlo. Na tomto receptu se Vám to pokusím předvést
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
obecně
min 1 špetka sůl
na smažení
na zahuštění
1-2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si maso. Já vždycky koupím celou krkovici i s kostí, kost si oddělím od masa (na polévku) a z masa si naporcuji steaky (cca 200g steak). V tomto receptu jsem dělal 2 steaky. Každý steak si důkladně opepříme a osolíme z každé strany. Solit moc nemusíte, jelikož pak ještě budete přidávat slaný vývar. Solte tedy podle slanosti vývaru. Maso NEKLEPAT !!!
rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte lžící oleje a krouživými pohyby rozprostřete olej po celé ploše pánve. Vložte steaky a smažte
během smažení s masem moc nemanipulujte. Stačí jenom, když po cca 6 minutách maso obrátíte a osmahnete ho cca dalších 6 minut z druhé strany
osmažené maso sundejte z pánve a dejte na teplé místo odležet (v mase rozteče šťáva do všech jeho koutů a proto bude potom krásně šťavnaté)
do pánve k výpekům přilijeme vývar. Měl jsem zrovna po ruce vepřový, ale s kuřecím nebo zeleninovým nic nezkazíte
vývar svařte na minimum (tak na 1/3 původního objemu) Můžete i odškrábnout výpečky ode dna pánve
stáhněte pánev z plotny a vhoďte do ní vychlazené máslo. Krouživými pohyby vytvořte dokonalou omáčku plnou masové chuti
dejte maso na talíř a přelijte ho omáčkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
pánev , grilovací kleště
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...