X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Steak z vepřové krkovice s přírodní šťávou

Načítám...
Vařit se dá i opravdu jednoduše a z mála ingrediencí lze udělat výborné jídlo. Na tomto receptu se Vám to pokusím předvést
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso, Omáčky / Masové omáčky
Druh přípravy: smažení
Typ chodu: oběd
Vybavení kuchyně: pánev, grilovací kleště
Původ: Česko

Ingredience

Související recepty:
na smažení
olej slunečnicový 1 lžíce
na zahuštění
máslo 1-2 lžíce
obecně
pepř černý drcený min 1 špetka
sůl min 1 špetka
vepřová krkovice 200 g
vývar vepřový 1/2 hrnek

Postup

připravíme si maso. Já vždycky koupím celou krkovici i s kostí, kost si oddělím od masa (na polévku) a z masa si naporcuji steaky (cca 200g steak). V tomto receptu jsem dělal 2 steaky. Každý steak si důkladně opepříme a osolíme z každé strany. Solit moc nemusíte, jelikož pak ještě budete přidávat slaný vývar. Solte tedy podle slanosti vývaru. Maso NEKLEPAT !!!
rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte lžící oleje a krouživými pohyby rozprostřete olej po celé ploše pánve. Vložte steaky a smažte
během smažení s masem moc nemanipulujte. Stačí jenom, když po cca 6 minutách maso obrátíte a osmahnete ho cca dalších 6 minut z druhé strany
osmažené maso sundejte z pánve a dejte na teplé místo odležet (v mase rozteče šťáva do všech jeho koutů a proto bude potom krásně šťavnaté)
do pánve k výpekům přilijeme vývar. Měl jsem zrovna po ruce vepřový, ale s kuřecím nebo zeleninovým nic nezkazíte
vývar svařte na minimum (tak na 1/3 původního objemu) Můžete i odškrábnout výpečky ode dna pánve
stáhněte pánev z plotny a vhoďte do ní vychlazené máslo. Krouživými pohyby vytvořte dokonalou omáčku plnou masové chuti
dejte maso na talíř a přelijte ho omáčkou
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter