Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 15.11.2018 a svátek má Leopold

Steak z vepřové krkovice s přírodní šťávou

„Vařit se dá i opravdu jednoduše a z mála ingrediencí lze udělat výborné jídlo. Na tomto receptu se Vám to pokusím předvést“
Způsob přípravy: smažení,
Typ chodu: oběd,
Potřebné vybavení: pánev, grilovací kleště,
Původ receptu: Česko,
Příprava
10
minut
Vaření
20
minut
Ingredience
obecně
na smažení
na zahuštění
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
připravíme si maso. Já vždycky koupím celou krkovici i s kostí, kost si oddělím od masa (na polévku) a z masa si naporcuji steaky (cca 200g steak). V tomto receptu jsem dělal 2 steaky. Každý steak si důkladně opepříme a osolíme z každé strany. Solit moc nemusíte, jelikož pak ještě budete přidávat slaný vývar. Solte tedy podle slanosti vývaru. Maso NEKLEPAT !!!
2. krok
rozpalte pánev na střední teplotu, přidejte lžící oleje a krouživými pohyby rozprostřete olej po celé ploše pánve. Vložte steaky a smažte
3. krok
během smažení s masem moc nemanipulujte. Stačí jenom, když po cca 6 minutách maso obrátíte a osmahnete ho cca dalších 6 minut z druhé strany
4. krok
osmažené maso sundejte z pánve a dejte na teplé místo odležet (v mase rozteče šťáva do všech jeho koutů a proto bude potom krásně šťavnaté)
5. krok
do pánve k výpekům přilijeme vývar. Měl jsem zrovna po ruce vepřový, ale s kuřecím nebo zeleninovým nic nezkazíte
6. krok
vývar svařte na minimum (tak na 1/3 původního objemu) Můžete i odškrábnout výpečky ode dna pánve
7. krok
stáhněte pánev z plotny a vhoďte do ní vychlazené máslo. Krouživými pohyby vytvořte dokonalou omáčku plnou masové chuti
8. krok
dejte maso na talíř a přelijte ho omáčkou
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku