Pracuji...
close

Zázvorky

Nejenom vánoční, ale hlavně svěží a velmi voňavé cukroví. Používejte zásadně jenom čerstvý zázvor. Recept je jednoduchý a rychlý
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Ingredience
obecně
50 gram zázvor
100 gram máslo
4 kus vejce
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oloupeme a nastrouháme zázvor
připravíme si střední mísu a dáme do ní cukr, dvě vejce a dva žloutky
vše vyšleháme pomocí metly do pěny
potom přidáme zázvor, mouku, změklé máslo a začneme zpracovávat těsto
zpracujte těsto do hladka
připravíme si cukrářský pytlík a naplníme ho těstem
dále si připravíme pekáč a vysteleme ho pečícím papírem. Pomocí cukrářského pytlíku vytváříme malé zázvorky. Dělejte je trošku dále od sebe, jelikož se v troubě malinko roztečou do stran
pečeme v troubě na 180° stupňů alespoň 10 minut. Zázvorky by měly na okrajích trošku chytit zlatavou barvu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
míchání, pečení, strouhání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...