Načítání...
close

Kuřecí paličky na slanině

Tento recept jsem udělal kvůli našemu kuchaři v práci, kterej musel vyhrát výuční list v tombole. Prostě na omáčce se pozná kuchař a jeho omáčky jsou jako ochucená voda s vyjetým benzínem. Na této omáčce jsem chtěl ukázat, jak je lehké udělat něco skvělého z mála kvalitních surovin. Ono to jde, ale musí se chtít a ne jenom sypat prášky do vody :-)
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
600 mililitr vývar kuřecí
2-3 stroužek česnek
2 kus cibule
min 1 špetka sůl
na smažení
4 lžíce máslo
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší hrnec a rozpálíme ho na střední teplotu. Přidáme olej, máslo, vložíme opepřené, osušené paličky a osmažíme je ze všech stran dohněda
mezitím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Je důležité mít poctivě vyuzený bok, jelikož je to hlavní dodavatel chuti do omáčky
uzený bok přihodíme k paličkám tehdy, až nám začnou trošku hnědnout. Opatrně zamícháme a smažíme 3 minutky
přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji pod paličky a smažíme dále. Cibule bude pomalinku ztrácet svůj objem a začne nám karamelizovat
cibuli smažíme s občasným mícháním dohněda
nakonec přidáme nadrobno pokrájený a oloupaný česnek. Lehce zamícháme a tak 3 minutky smažíme. Česnek Vám nesmí moc zhnědnout, jinak bude hořký
přilijeme vývar, přikryjeme poklicí a necháme alespoň 20 minut povařit
mezitím si uděláme z másla a mouky jíšku, kterou omáčku zahustíme
do omáčky přidáme jíšku, nemusíte celou, stačí zatím 1 lžíce a pak se uvidí. Zamícháme, necháme chvilinku provařit a pokud se Vám zdá omáčka málo hustá, tak ještě přidejte trošku jíšky
jíšku necháme alespoň 15 minut provařit a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec velký , pánev malá
Původ:
Česko