Pracuji...
close

Kuřecí paličky na slanině

Tento recept jsem udělal kvůli našemu kuchaři v práci, kterej musel vyhrát výuční list v tombole. Prostě na omáčce se pozná kuchař a jeho omáčky jsou jako ochucená voda s vyjetým benzínem. Na této omáčce jsem chtěl ukázat, jak je lehké udělat něco skvělého z mála kvalitních surovin. Ono to jde, ale musí se chtít a ne jenom sypat prášky do vody :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
600 mililitr vývar kuřecí
2-3 stroužek česnek
2 kus cibule
min 1 špetka sůl
na smažení
4 lžíce máslo
na zahuštění
2 lžíce máslo
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší hrnec a rozpálíme ho na střední teplotu. Přidáme olej, máslo, vložíme opepřené, osušené paličky a osmažíme je ze všech stran dohněda
mezitím si nakrájíme uzený bok na kostičky. Je důležité mít poctivě vyuzený bok, jelikož je to hlavní dodavatel chuti do omáčky
uzený bok přihodíme k paličkám tehdy, až nám začnou trošku hnědnout. Opatrně zamícháme a smažíme 3 minutky
přihodíme nadrobno nakrájenou cibuli, vmícháme ji pod paličky a smažíme dále. Cibule bude pomalinku ztrácet svůj objem a začne nám karamelizovat
cibuli smažíme s občasným mícháním dohněda
nakonec přidáme nadrobno pokrájený a oloupaný česnek. Lehce zamícháme a tak 3 minutky smažíme. Česnek Vám nesmí moc zhnědnout, jinak bude hořký
přilijeme vývar, přikryjeme poklicí a necháme alespoň 20 minut povařit
mezitím si uděláme z másla a mouky jíšku, kterou omáčku zahustíme
do omáčky přidáme jíšku, nemusíte celou, stačí zatím 1 lžíce a pak se uvidí. Zamícháme, necháme chvilinku provařit a pokud se Vám zdá omáčka málo hustá, tak ještě přidejte trošku jíšky
jíšku necháme alespoň 15 minut provařit a máme hotovo. Dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd
Vybavení kuchyně:
hrnec velký , pánev malá
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...