Pracuji...
close

Rajská polévka

Tahle polévka je prostě boží. Miluju rajčatovou chuť, která je v tomto případě dosažená rajským protlakem. Protlak není náhražka rajčat ve špatném slova smyslu. Jsou to vlastně rajčata zbavená vody. K polévce doporučuji krutony z bílého pečiva
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Ingredience
obecně
5 lžíce olej olivový
1 kus mrkev
200 gram celer
2 stroužek česnek
600 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
na posypání
2 lžíce bazalka
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si mrkev a celer na malé kostičky
do menšího hrnce dáme rozpálit na střední teplotu olivový olej a přidáme k němu mrkev s celerem. Zamícháme a smažíme, dokud nezačne zelenina chytat trošku barvu, neboli začne kamarelizovat
mezitím si můžeme nakrájet česnek a petrželovou nať nadrobno. Nať jsem měl pouze mraženou, ale kdo má čerstvou, tak použít
k osmahlé zelenině přidáme protlak, zamícháme a 2 minutky osmažíme
přisypeme pokrájený česnek a petrželovou nať. Zamícháme a necháme smažit ještě 2 minutky
k základu přidáme rajčata z konzervy a zamícháme
přilijeme vývar a necháme alespoň 10 minut pod pokličkou provařit
polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme do hladka
nakonec přidáme trochu bazalky a zamícháme. Dosolíme, dopepříme a podáváme
podáváme posypané troškou čerstvé bazalky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...