Načítání...
close

Rajská polévka

Tahle polévka je prostě boží. Miluju rajčatovou chuť, která je v tomto případě dosažená rajským protlakem. Protlak není náhražka rajčat ve špatném slova smyslu. Jsou to vlastně rajčata zbavená vody. K polévce doporučuji krutony z bílého pečiva
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
5 lžíce olej olivový
1 kus mrkev
200 gram celer
2 stroužek česnek
600 mililitr vývar kuřecí
min 1 špetka sůl
na posypání
2 lžíce bazalka
Sdílejte recept
Postup
oloupeme a nakrájíme si mrkev a celer na malé kostičky
do menšího hrnce dáme rozpálit na střední teplotu olivový olej a přidáme k němu mrkev s celerem. Zamícháme a smažíme, dokud nezačne zelenina chytat trošku barvu, neboli začne kamarelizovat
mezitím si můžeme nakrájet česnek a petrželovou nať nadrobno. Nať jsem měl pouze mraženou, ale kdo má čerstvou, tak použít
k osmahlé zelenině přidáme protlak, zamícháme a 2 minutky osmažíme
přisypeme pokrájený česnek a petrželovou nať. Zamícháme a necháme smažit ještě 2 minutky
k základu přidáme rajčata z konzervy a zamícháme
přilijeme vývar a necháme alespoň 10 minut pod pokličkou provařit
polévku stáhneme z plotny a rozmixujeme do hladka
nakonec přidáme trochu bazalky a zamícháme. Dosolíme, dopepříme a podáváme
podáváme posypané troškou čerstvé bazalky
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko