Pracuji...
close

Vepřové maso v kapustě

jako malej jsem kapustu nemusel. Ale postupem času člověk přijde na chuť hodně věcem. Dneska jsem schopnej sníst podušenou hlávku kapusty na posezení, nejlépe se slaninou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus cibule
1/2 hlávka kapusta
2-3 kus brambory
300 mililitr vývar kuřecí
3 stroužek česnek
4 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1/2 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, cibuli a necháme zesklovatět
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
až nám začne cibule lehce hnědnout, tak přihodíme slaninu, zamícháme a 3 minutky osmahneme
přihodíme na menší kostky pokrájené maso, opepříme a důkladně osmahneme, alespoň 5 minut. Měl jsem v mrazáku zbytek kýty a pečeně, tak jsem to smíchal
mezitím si pokrájíme česnek nadrobno
přihodíme česnek k masu, zamícháme a tak 3 minutky osmahneme
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme, vařečkou odškrábneme výpeky ze dna hrnce a přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky
všechnu kapustu přidáme do hrnce. Pokud se nevejde hned najednou, tak část chvilku podusíme, zmenšíme tím její objem a potom přidáme zbytek. Můžeme opatrně zamíchat a nebo počkáme, až nám kapusta trošku slehne. Kapustu dusíme pod pokličkou cca 10 minut
během dušení kapusty si oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Doporučuji nakrájet na malé kostky, aby se rychleji udělali, jelikož je budeme dusit v páře. Brambory přidáme do hrnce, přisypeme kmín a lehce zamícháme. S občasným promícháním dusíme pod pokličkou (10-15 minut) do změknutí brambor. Nakonec dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...