Načítání...
close

Vepřové maso v kapustě

jako malej jsem kapustu nemusel. Ale postupem času člověk přijde na chuť hodně věcem. Dneska jsem schopnej sníst podušenou hlávku kapusty na posezení, nejlépe se slaninou
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
obecně
2-3 kus cibule
1/2 hlávka kapusta
2-3 kus brambory
300 mililitr vývar kuřecí
3 stroužek česnek
4 lžíce máslo
min 1 špetka sůl
1/2 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, cibuli a necháme zesklovatět
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
až nám začne cibule lehce hnědnout, tak přihodíme slaninu, zamícháme a 3 minutky osmahneme
přihodíme na menší kostky pokrájené maso, opepříme a důkladně osmahneme, alespoň 5 minut. Měl jsem v mrazáku zbytek kýty a pečeně, tak jsem to smíchal
mezitím si pokrájíme česnek nadrobno
přihodíme česnek k masu, zamícháme a tak 3 minutky osmahneme
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme, vařečkou odškrábneme výpeky ze dna hrnce a přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky
všechnu kapustu přidáme do hrnce. Pokud se nevejde hned najednou, tak část chvilku podusíme, zmenšíme tím její objem a potom přidáme zbytek. Můžeme opatrně zamíchat a nebo počkáme, až nám kapusta trošku slehne. Kapustu dusíme pod pokličkou cca 10 minut
během dušení kapusty si oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Doporučuji nakrájet na malé kostky, aby se rychleji udělali, jelikož je budeme dusit v páře. Brambory přidáme do hrnce, přisypeme kmín a lehce zamícháme. S občasným promícháním dusíme pod pokličkou (10-15 minut) do změknutí brambor. Nakonec dosolíme, dopepříme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko