jako malej jsem kapustu nemusel. Ale postupem času člověk přijde na chuť hodně věcem. Dneska jsem schopnej sníst podušenou hlávku kapusty na posezení, nejlépe se slaninou
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, cibuli a necháme zesklovatět
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
až nám začne cibule lehce hnědnout, tak přihodíme slaninu, zamícháme a 3 minutky osmahneme
přihodíme na menší kostky pokrájené maso, opepříme a důkladně osmahneme, alespoň 5 minut. Měl jsem v mrazáku zbytek kýty a pečeně, tak jsem to smíchal
mezitím si pokrájíme česnek nadrobno
přihodíme česnek k masu, zamícháme a tak 3 minutky osmahneme
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme, vařečkou odškrábneme výpeky ze dna hrnce a přivedeme k varu
mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky
všechnu kapustu přidáme do hrnce. Pokud se nevejde hned najednou, tak část chvilku podusíme, zmenšíme tím její objem a potom přidáme zbytek. Můžeme opatrně zamíchat a nebo počkáme, až nám kapusta trošku slehne. Kapustu dusíme pod pokličkou cca 10 minut
během dušení kapusty si oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Doporučuji nakrájet na malé kostky, aby se rychleji udělali, jelikož je budeme dusit v páře. Brambory přidáme do hrnce, přisypeme kmín a lehce zamícháme. S občasným promícháním dusíme pod pokličkou (10-15 minut) do změknutí brambor. Nakonec dosolíme, dopepříme