Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Dnes je 15.11.2018 a svátek má Leopold

Vepřové maso v kapustě

„jako malej jsem kapustu nemusel. Ale postupem času člověk přijde na chuť hodně věcem. Dneska jsem schopnej sníst podušenou hlávku kapusty na posezení, nejlépe se slaninou“
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec velký, mlýnek na pepř,
Původ receptu: Česko,
Příprava
20
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, cibuli a necháme zesklovatět
2. krok
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
3. krok
až nám začne cibule lehce hnědnout, tak přihodíme slaninu, zamícháme a 3 minutky osmahneme
4. krok
přihodíme na menší kostky pokrájené maso, opepříme a důkladně osmahneme, alespoň 5 minut. Měl jsem v mrazáku zbytek kýty a pečeně, tak jsem to smíchal
5. krok
mezitím si pokrájíme česnek nadrobno
6. krok
přihodíme česnek k masu, zamícháme a tak 3 minutky osmahneme
7. krok
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme, vařečkou odškrábneme výpeky ze dna hrnce a přivedeme k varu
8. krok
mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky
9. krok
všechnu kapustu přidáme do hrnce. Pokud se nevejde hned najednou, tak část chvilku podusíme, zmenšíme tím její objem a potom přidáme zbytek. Můžeme opatrně zamíchat a nebo počkáme, až nám kapusta trošku slehne. Kapustu dusíme pod pokličkou cca 10 minut
10. krok
během dušení kapusty si oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Doporučuji nakrájet na malé kostky, aby se rychleji udělali, jelikož je budeme dusit v páře. Brambory přidáme do hrnce, přisypeme kmín a lehce zamícháme. S občasným promícháním dusíme pod pokličkou (10-15 minut) do změknutí brambor. Nakonec dosolíme, dopepříme
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku