Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 26.04.2019 a svátek má Oto

Vepřové maso v kapustě

jako malej jsem kapustu nemusel. Ale postupem času člověk přijde na chuť hodně věcem. Dneska jsem schopnej sníst podušenou hlávku kapusty na posezení, nejlépe se slaninou
Příprava
20
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
rozpálíme si větší hrnec na střední teplotu, přihodíme máslo, cibuli a necháme zesklovatět
2. krok
mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky
3. krok
až nám začne cibule lehce hnědnout, tak přihodíme slaninu, zamícháme a 3 minutky osmahneme
4. krok
přihodíme na menší kostky pokrájené maso, opepříme a důkladně osmahneme, alespoň 5 minut. Měl jsem v mrazáku zbytek kýty a pečeně, tak jsem to smíchal
5. krok
mezitím si pokrájíme česnek nadrobno
6. krok
přihodíme česnek k masu, zamícháme a tak 3 minutky osmahneme
7. krok
do hrnce přilijeme vývar, zamícháme, vařečkou odškrábneme výpeky ze dna hrnce a přivedeme k varu
8. krok
mezitím si nakrájíme kapustu na menší kousky
9. krok
všechnu kapustu přidáme do hrnce. Pokud se nevejde hned najednou, tak část chvilku podusíme, zmenšíme tím její objem a potom přidáme zbytek. Můžeme opatrně zamíchat a nebo počkáme, až nám kapusta trošku slehne. Kapustu dusíme pod pokličkou cca 10 minut
10. krok
během dušení kapusty si oškrábeme brambory a nakrájíme je na malé kostičky. Doporučuji nakrájet na malé kostky, aby se rychleji udělali, jelikož je budeme dusit v páře. Brambory přidáme do hrnce, přisypeme kmín a lehce zamícháme. S občasným promícháním dusíme pod pokličkou (10-15 minut) do změknutí brambor. Nakonec dosolíme, dopepříme
Statistika
Načítám...
Způsob přípravy
  • smažení
  • dušení
Typ chodu
  • oběd
  • večeře
Potřebné vybavení
  • hrnec velký
  • mlýnek na pepř
Původ receptu
  • Česko
Kategorie / Podkategorie
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku