Pracuji...
close

Těsto na pizzu podle J. Olivera

u tohoto těsta jsem se nechal inspirovat J. Oliverem. Mouku jsem použil pšeničnou hladkou 00 extra. Těsto má díky olivovému oleji výbornou chuť a je krásně vláčné. Použité ingredience jsou na dvě pizzy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sůl
300 mililitr voda
2 lžíce olej olivový
20 gram droždí
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší mísu, do které nasypeme asi tak 200 gramů mouky. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj kvasnice. Kvasnice posypeme cukrem, který je aktivuje :-)
zalijeme kvasnice trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Nic nemícháme
kvásek by měl vzejít zhruba do pěti minut. Necháme ale odležet deset minut
ke kvásku přilijeme olivový olej
přisypeme sůl
dolijeme zbytek vody a hnětením začneme vypracovávat hladké a nelepící se těsto. Já zpracovávám těsto rukou
důkladně hněteme a přisypáváme mouku, dokud těsto nepřestane lepit. Mouku přidávejte vždy po troškách a s těstem si pohrajte :-)
zpracované těsto nechte pod utěrkou, na teplém, nevětraném místě vykynout. Nechte kynout alespoň půl hodiny
těsto rozdělte na dvě půlky. Jednu si můžete dát do ledničky, zabalenou do potravinářské fólie. Druhou půlku dejte na pekáč, vystlaný pečícím papírem. Prsty opatrně rozprostřeme těsto po celé ploše pekáče. Samozřejmě můžete těsto rozválet na pomoučeném vale a nebo si s ním poházet :-) Záleží na Vás
těsto si ozdobíme dle své vlastní chuti a fantasie. Já jsem použil domácí pomodoro, mozzarellu a šunku
pizzu pečeme na 250° cca 10 minut a nebo dokud nebudou okraje lehce nahnědlé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
pečení, hnětení, kynutí
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.