Pracuji...
close

Těsto na pizzu podle J. Olivera

u tohoto těsta jsem se nechal inspirovat J. Oliverem. Mouku jsem použil pšeničnou hladkou 00 extra. Těsto má díky olivovému oleji výbornou chuť a je krásně vláčné. Použité ingredience jsou na dvě pizzy
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 1 hodina
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
1 lžíce cukr krystal
1 lžička sůl
300 mililitr voda
2 lžíce olej olivový
20 gram droždí
Sdílejte recept
Postup
připravíme si větší mísu, do které nasypeme asi tak 200 gramů mouky. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj kvasnice. Kvasnice posypeme cukrem, který je aktivuje :-)
zalijeme kvasnice trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Nic nemícháme
kvásek by měl vzejít zhruba do pěti minut. Necháme ale odležet deset minut
ke kvásku přilijeme olivový olej
přisypeme sůl
dolijeme zbytek vody a hnětením začneme vypracovávat hladké a nelepící se těsto. Já zpracovávám těsto rukou
důkladně hněteme a přisypáváme mouku, dokud těsto nepřestane lepit. Mouku přidávejte vždy po troškách a s těstem si pohrajte :-)
zpracované těsto nechte pod utěrkou, na teplém, nevětraném místě vykynout. Nechte kynout alespoň půl hodiny
těsto rozdělte na dvě půlky. Jednu si můžete dát do ledničky, zabalenou do potravinářské fólie. Druhou půlku dejte na pekáč, vystlaný pečícím papírem. Prsty opatrně rozprostřeme těsto po celé ploše pekáče. Samozřejmě můžete těsto rozválet na pomoučeném vale a nebo si s ním poházet :-) Záleží na Vás
těsto si ozdobíme dle své vlastní chuti a fantasie. Já jsem použil domácí pomodoro, mozzarellu a šunku
pizzu pečeme na 250° cca 10 minut a nebo dokud nebudou okraje lehce nahnědlé
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Pečivo / Těsta
Způsob přípravy:
pečení, hnětení, kynutí
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Itálie
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Chutný a rychlý recept, který jsem dělal hlavně kvůli dětem. Bál jsem se, že to nebudou jíst, ale op...
Taková rychlovka, kterou děti milují. I pro dospělé je to lehká forma svačiny.
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...