X

Uvařsisám.cz

nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?
Recept
Načítám...
Těsto na pizzu podle J. Olivera
u tohoto těsta jsem se nechal inspirovat J. Oliverem. Mouku jsem použil pšeničnou hladkou 00 extra. Těsto má díky olivovému oleji výbornou chuť a je krásně vláčné. Použité ingredience jsou na dvě pizzy
Příprava 60 minut
Vaření 10 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Pečivo / Těsta
Druh přípravy: pečení, hnětení, kynutí
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: mísa velká, pekáč, pečící papír
Původ: Itálie
Ingredience
obecně
cukr krystal 1 lžíce
droždí 20 g
mouka hladká min 500 g
olej olivový 2 lžíce
sůl 1 lžička
voda 300 ml
Postup
připravíme si větší mísu, do které nasypeme asi tak 200 gramů mouky. Do mouky uděláme důlek a rozdrobíme do něj kvasnice. Kvasnice posypeme cukrem, který je aktivuje :-)
zalijeme kvasnice trochou teplé vody a necháme vzejít kvásek. Nic nemícháme
kvásek by měl vzejít zhruba do pěti minut. Necháme ale odležet deset minut
ke kvásku přilijeme olivový olej
přisypeme sůl
dolijeme zbytek vody a hnětením začneme vypracovávat hladké a nelepící se těsto. Já zpracovávám těsto rukou
důkladně hněteme a přisypáváme mouku, dokud těsto nepřestane lepit. Mouku přidávejte vždy po troškách a s těstem si pohrajte :-)
zpracované těsto nechte pod utěrkou, na teplém, nevětraném místě vykynout. Nechte kynout alespoň půl hodiny
těsto rozdělte na dvě půlky. Jednu si můžete dát do ledničky, zabalenou do potravinářské fólie. Druhou půlku dejte na pekáč, vystlaný pečícím papírem. Prsty opatrně rozprostřeme těsto po celé ploše pekáče. Samozřejmě můžete těsto rozválet na pomoučeném vale a nebo si s ním poházet :-) Záleží na Vás
těsto si ozdobíme dle své vlastní chuti a fantasie. Já jsem použil domácí pomodoro, mozzarellu a šunku
pizzu pečeme na 250° cca 10 minut a nebo dokud nebudou okraje lehce nahnědlé
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
662 bodů
Facebook
Twitter