Načítání...
close

Segedínský guláš

kdo umí udělat vepřový guláš, tak si může troufnout i na segedín. Základ je stejný a zbytek je lehký :-) Segedín patří mezi mé oblíbené omáčky a mám ho rád jak s bramborovým knedlíkem, tak i s houskovým knedlíkem
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Sdílejte recept
Postup
nejprve si oloupeme a nakrájíme nadrobno cibuli
rozehřejeme si hrnec na vyšší teplotu a necháme v něm rozehřát sádlo. Potom přidáme cibuli a necháme osmažit dohněda
mezitím si nakrájíme maso na menší kostky/kousky
až nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
nebojte se cibulku hodně osmažit
ke zhnědlé cibulce přidáme maso, přisypeme pepř a důkladně zamícháme. Maso s občasným promícháním pořádně zasmažíme
k masu přisypeme mouku a za stálého míchání osmahneme, zhruba 2 minutky
potom přisypeme nadrobno nakrájený česnek, mletou papriku, zamícháme a minutku smažíme
zalijeme vývarem a dobře zamícháme, hlavně ode dna
přihodíme bobkové listy a pod pokličkou vaříme zhruba půl hodiny. Občas promícháme
do provařené omáčky přidáme zelí bez nálevu. Množství volte podle sebe. Pokud je zelí moc dlouhé, tak ho můžete pokrájet. Nálev si uchovejte, budete ho potřebovat na pozdější dochucení. Se zelím vaříme ještě alespoň 20 minut pod pokličkou
hotovou uvařenou omáčku dochutíme solí, pepřem a nebo nálevem ze zelí
nakonec omáčku zjemníme smetanou. Zamícháme, přivedeme k varu a vypneme plotnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec , mlýnek na pepř
Původ:
Česko