Pracuji...
close

Bohatý kuřecí špíz

jednoduchý špíz s kuřecími steheními řízky, kuřecími játry a zeleninou. Prostě co Vám chutná, tak to napíchněte na špíz :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Sdílejte recept
Postup
všechny ingredience si přípravíme tak, aby byli zhruba stejně veliké. Mrkev krájíme na tenké plátky, aby nebyla po upečení tvrdá. S kuřecími játry pracujte opatrně, jelikož jsou křehká. Z pórku používejte jenom tu světlejší část
všechny ingredience postupně napichujte na jehlice. Doporučuji dát mezi maso a játra špek, ostatní dle vlastního uvážení
všechny ingredience, které Vám zbydou, nevyhazujte a ani to neskladujte v lednici. Prostě vezměte další jehlice a nebo špejle a udělejte z nich další špízy
připravíme si menší pekáček nebo zapékací mísu, vymažeme olejem a vložíme několik špízů. Osolíme, opepříme. Můžete klidně ještě přidat nějaké svoje oblíbené koření
zakryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby, kterou máme vyhřátou na 180°. Pečeme s alobalem zhruba 30 minut. Potom alobal sundáme a pečeme ještě zhruba 20 minut odkryté
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...