všechny ingredience si přípravíme tak, aby byli zhruba stejně veliké. Mrkev krájíme na tenké plátky, aby nebyla po upečení tvrdá. S kuřecími játry pracujte opatrně, jelikož jsou křehká. Z pórku používejte jenom tu světlejší část
všechny ingredience postupně napichujte na jehlice. Doporučuji dát mezi maso a játra špek, ostatní dle vlastního uvážení
všechny ingredience, které Vám zbydou, nevyhazujte a ani to neskladujte v lednici. Prostě vezměte další jehlice a nebo špejle a udělejte z nich další špízy
připravíme si menší pekáček nebo zapékací mísu, vymažeme olejem a vložíme několik špízů. Osolíme, opepříme. Můžete klidně ještě přidat nějaké svoje oblíbené koření
zakryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby, kterou máme vyhřátou na 180°. Pečeme s alobalem zhruba 30 minut. Potom alobal sundáme a pečeme ještě zhruba 20 minut odkryté