Načítání...
close

Bohatý kuřecí špíz

jednoduchý špíz s kuřecími steheními řízky, kuřecími játry a zeleninou. Prostě co Vám chutná, tak to napíchněte na špíz :-)
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Sdílejte recept
Postup
všechny ingredience si přípravíme tak, aby byli zhruba stejně veliké. Mrkev krájíme na tenké plátky, aby nebyla po upečení tvrdá. S kuřecími játry pracujte opatrně, jelikož jsou křehká. Z pórku používejte jenom tu světlejší část
všechny ingredience postupně napichujte na jehlice. Doporučuji dát mezi maso a játra špek, ostatní dle vlastního uvážení
všechny ingredience, které Vám zbydou, nevyhazujte a ani to neskladujte v lednici. Prostě vezměte další jehlice a nebo špejle a udělejte z nich další špízy
připravíme si menší pekáček nebo zapékací mísu, vymažeme olejem a vložíme několik špízů. Osolíme, opepříme. Můžete klidně ještě přidat nějaké svoje oblíbené koření
zakryjeme pekáč alobalem a vložíme do trouby, kterou máme vyhřátou na 180°. Pečeme s alobalem zhruba 30 minut. Potom alobal sundáme a pečeme ještě zhruba 20 minut odkryté
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
pečení
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko