Pracuji...
close

Stroganov z vepřové pečeně

klasický Stroganov by měl být z hovězího masa. Já se někdy snažím vařit levně, a proto jsem použil vepřovou pečeni. Do tohoto receptu jsem si přidal navíc čerstvou červenou papriku, která dodala omáčce ještě lepší chuť
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 50 minut
Ingredience
obecně
3 kus cibule
1 kelímek smetana 33%
150 mililitr víno červené
min 1 špetka sůl
100 gram máslo
na posypání
50 gram máslo
podle chuti
Sdílejte recept
Postup
nejprve si připravíme cibuli a maso. Budeme smažit na větší teplotě a proto je důležité si něco připravit dopředu. Cibuli si nakrájíme na menší kousky. Maso si očistíme, zbavíme přebytečného tuku a šlach a nakrájíme na nudličky
připravíme si střední hrnec, který rozpálíme na větší teplotu. Vhodíme máslo a hned k tomu cibuli. Chvilku mícháme, než se nám všechno máslo rozpustí. Cibuli za občasného míchání zesklovatíme
potom přidáme maso, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a za občasného míchání důkladně osmažíme
mezitím si můžeme nakrájet žampiony a papriku na malé kousky
k osmaženému masu přidáme papriku, žampiony a rajčatový protlak. Dobře zamícháme a necháme alespoň 5 minut osmažit
přilijeme víno, zamícháme a necháme půlku tekutiny odvařit. Potom přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu na střední teplotu a necháme alespoň 10 minut podusit
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
nyní si připravíme přílohu z kyselé okurky, která nesmí u Stroganova chybět. Nakrájíme si okurku a točený salám na tenké plátky. Místo točeného salámu je lepší šunka, ale beru co bylo v lednici :-)
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Vhodíme do ní máslo, okurky, salám a zamícháme
smažíme zhruba 5 minut
doporučená příloha je vařená rýže
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec , mlýnek na pepř , pánev
Původ:
Česko, Rusko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...