Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Dnes je 17.12.2018 a svátek má Daniel

Stroganov z vepřové pečeně

„klasický Stroganov by měl být z hovězího masa. Já se někdy snažím vařit levně, a proto jsem použil vepřovou pečeni. Do tohoto receptu jsem si přidal navíc čerstvou červenou papriku, která dodala omáčce ještě lepší chuť“
Způsob přípravy: smažení, dušení,
Typ chodu: oběd, večeře,
Potřebné vybavení: hrnec, mlýnek na pepř, pánev,
Původ receptu: Česko, Rusko,
Příprava
15
minut
Vaření
50
minut
Ingredience
obecně
na posypání
podle chuti
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
nejprve si připravíme cibuli a maso. Budeme smažit na větší teplotě a proto je důležité si něco připravit dopředu. Cibuli si nakrájíme na menší kousky. Maso si očistíme, zbavíme přebytečného tuku a šlach a nakrájíme na nudličky
2. krok
připravíme si střední hrnec, který rozpálíme na větší teplotu. Vhodíme máslo a hned k tomu cibuli. Chvilku mícháme, než se nám všechno máslo rozpustí. Cibuli za občasného míchání zesklovatíme
3. krok
potom přidáme maso, osolíme, opepříme, důkladně zamícháme a za občasného míchání důkladně osmažíme
4. krok
mezitím si můžeme nakrájet žampiony a papriku na malé kousky
5. krok
k osmaženému masu přidáme papriku, žampiony a rajčatový protlak. Dobře zamícháme a necháme alespoň 5 minut osmažit
6. krok
přilijeme víno, zamícháme a necháme půlku tekutiny odvařit. Potom přiklopíme pokličkou, stáhneme teplotu na střední teplotu a necháme alespoň 10 minut podusit
7. krok
nakonec přilijeme smetanu, zamícháme, přivedeme k varu, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
8. krok
nyní si připravíme přílohu z kyselé okurky, která nesmí u Stroganova chybět. Nakrájíme si okurku a točený salám na tenké plátky. Místo točeného salámu je lepší šunka, ale beru co bylo v lednici :-)
9. krok
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Vhodíme do ní máslo, okurky, salám a zamícháme
10. krok
smažíme zhruba 5 minut
11. krok
doporučená příloha je vařená rýže
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku