Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Bílé fazole s točeným salámem
tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2-3
kus
cibule
1
konzerva
fazole bílé
150
gram
točený salám
2
stroužek
česnek
120
gram
rajský protlak
3/4
litr
vývar kuřecí
1
lžíce
paprika mletá sladká
1
lžíce
majoránka
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
na smažení
2-3
lžíce
vepřové sádlo
na zahuštění
2-3
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejdříve si nakrájíme najemno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Zamícháme a s občasným mícháním smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme na malé kousky česnek
dále si oloupeme točený salám (jeli potřeba)
a nakrájíme salám na menší kousky
ke zhnědlé cibuli přihodíme nakrájený česnek a dvě minutky osmahnem
dále přihodíme salám, promícháme a tři minutky osmahnem
přisypeme mouku a papriku. Za stálého míchání minutku osmahneme
přilijeme vývar a důkladně ode dna zamícháme
přilijeme protlak, zamícháme a alespoň 15 minut provaříme pod pokličkou. Můžeme občas promíchnout
do provařené omáčky přilijeme fazole i se sladko-slaným nálevem, zamícháme a přivedeme k varu
přisypeme majoránku, zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Fazole
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
,
otvírák na konzervy
,
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close