X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Bílé fazole s točeným salámem

Načítám...
tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
Příprava 15 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Luštěniny / Fazole
Druh přípravy: smažení, vaření
Typ chodu: oběd, večeře
Vybavení kuchyně: hrnec malý, otvírák na konzervy, mlýnek na pepř
Původ: Česko

Ingredience

na smažení
vepřové sádlo 2-3 lžíce
na zahuštění
mouka hladká pšeničná 2-3 lžíce
obecně
česnek 2 stroužek
cibule 2-3 ks
fazole bílé 1 konzerva
majoránka 1 lžíce
paprika mletá sladká 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
rajský protlak 120 g
sůl min 1 špetka
točený salám 150 g
vývar kuřecí 3/4 l

Postup

nejdříve si nakrájíme najemno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Zamícháme a s občasným mícháním smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme na malé kousky česnek
dále si oloupeme točený salám (jeli potřeba)
a nakrájíme salám na menší kousky
ke zhnědlé cibuli přihodíme nakrájený česnek a dvě minutky osmahnem
dále přihodíme salám, promícháme a tři minutky osmahnem
přisypeme mouku a papriku. Za stálého míchání minutku osmahneme
přilijeme vývar a důkladně ode dna zamícháme
přilijeme protlak, zamícháme a alespoň 15 minut provaříme pod pokličkou. Můžeme občas promíchnout
do provařené omáčky přilijeme fazole i se sladko-slaným nálevem, zamícháme a přivedeme k varu
přisypeme majoránku, zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
703 bodů
Facebook
Twitter