Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Bílé fazole s točeným salámem
tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
11 let
Doba přípravy:
15 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
2-3
kus
cibule
1
konzerva
fazole bílé
150
gram
točený salám
2
stroužek
česnek
120
gram
rajský protlak
3/4
litr
vývar kuřecí
1
lžíce
paprika mletá sladká
1
lžíce
majoránka
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
na smažení
2-3
lžíce
vepřové sádlo
na zahuštění
2-3
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejdříve si nakrájíme najemno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Zamícháme a s občasným mícháním smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme na malé kousky česnek
dále si oloupeme točený salám (jeli potřeba)
a nakrájíme salám na menší kousky
ke zhnědlé cibuli přihodíme nakrájený česnek a dvě minutky osmahnem
dále přihodíme salám, promícháme a tři minutky osmahnem
přisypeme mouku a papriku. Za stálého míchání minutku osmahneme
přilijeme vývar a důkladně ode dna zamícháme
přilijeme protlak, zamícháme a alespoň 15 minut provaříme pod pokličkou. Můžeme občas promíchnout
do provařené omáčky přilijeme fazole i se sladko-slaným nálevem, zamícháme a přivedeme k varu
přisypeme majoránku, zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Luštěniny
/
Fazole
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Vybavení kuchyně:
hrnec malý
,
otvírák na konzervy
,
mlýnek na pepř
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Muffiny s hruškami
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Ananasová buchta z plechovky
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Šunková pěna z uzeného
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Smažený květák
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Indický chléb naan
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Bramborové placky se zelím
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Hrachová kaše
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Vaříme ze zbytků: Bramborové noky se špenátem
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
close