Pracuji...
close

Bílé fazole s točeným salámem

tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
2-3 kus cibule
1 konzerva fazole bílé
2 stroužek česnek
1 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
na smažení
2-3 lžíce vepřové sádlo
na zahuštění
Sdílejte recept
Postup
nejdříve si nakrájíme najemno cibuli
v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Zamícháme a s občasným mícháním smažíme do hněda
mezitím si nakrájíme na malé kousky česnek
dále si oloupeme točený salám (jeli potřeba)
a nakrájíme salám na menší kousky
ke zhnědlé cibuli přihodíme nakrájený česnek a dvě minutky osmahnem
dále přihodíme salám, promícháme a tři minutky osmahnem
přisypeme mouku a papriku. Za stálého míchání minutku osmahneme
přilijeme vývar a důkladně ode dna zamícháme
přilijeme protlak, zamícháme a alespoň 15 minut provaříme pod pokličkou. Můžeme občas promíchnout
do provařené omáčky přilijeme fazole i se sladko-slaným nálevem, zamícháme a přivedeme k varu
přisypeme majoránku, zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...