X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Bílé fazole s točeným salámem
Popis receptu
tento recept patří mezi ty levné. Za málo peněz, hodně muziky. Kdo má rád pálivější jídlo, tak místo sladké mleté papriky nasype papriku pálivou
Příprava 15 minut
Vaření 40 minut
Ingredience
Ingredience
na smažení
vepřové sádlo 2-3 lžíce
na zahuštění
mouka hladká 2-3 lžíce
obecně
česnek 2 stroužek
cibule 2-3 ks
fazole bílé 1 konzerva
majoránka 1 lžíce
paprika mletá sladká 1 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
rajský protlak 120 g
sůl min 1 špetka
točený salám 150 g
vývar kuřecí 3/4 l
Postup
1. nejdříve si nakrájíme najemno cibuli
2. v hrnci si rozpálíme sádlo na střední teplotu a přidáme cibuli. Zamícháme a s občasným mícháním smažíme do hněda
3. mezitím si nakrájíme na malé kousky česnek
4. dále si oloupeme točený salám (jeli potřeba)
5. a nakrájíme salám na menší kousky
6. ke zhnědlé cibuli přihodíme nakrájený česnek a dvě minutky osmahnem
7. dále přihodíme salám, promícháme a tři minutky osmahnem
8. přisypeme mouku a papriku. Za stálého míchání minutku osmahneme
9. přilijeme vývar a důkladně ode dna zamícháme
10. přilijeme protlak, zamícháme a alespoň 15 minut provaříme pod pokličkou. Můžeme občas promíchnout
11. do provařené omáčky přilijeme fazole i se sladko-slaným nálevem, zamícháme a přivedeme k varu
12. přisypeme majoránku, zamícháme, dosolíme, dopepříme a vypneme plotnu
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook