Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Čokoládovotvarohové mramorové řezy
výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
10 let
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
125
gram
čokoláda mléčná
3
lžíce
máslo
2
kus
vejce
3/4
hrnek
cukr krystal
1/2
hrnek
mouka hladká pšeničná
1/2
lžička
kypřící prášek
1/4
lžička
sůl
1
lžička
aroma mandlové
1/2
hrnek
ořech vlašský
na vymazání
1
lžička
máslo
náplň
2
lžíce
máslo
100
gram
tvaroh měkký plnotučný
1/4
hrnek
cukr krystal
1
kus
vejce
1
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
přidáme vejce a zamícháme
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
šlehání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
,
zapékací mísa
,
šlehač
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
České rizoto z pečeného kuřete
Pekli jste kuře? A nesnědli jste ho? Tak tady máte inspiraci na zužitkování masa. Pokud není kuře ex...
Tvarohová pomazánka s jarní cibulkou
Velmi osvěžující pomazánka, kterou jste schopni spořádat jen tak na posezení bez pečiva :-) Doporuču...
Berounský hambáč
Tento hambáč mám spojený s dětstvím, když jsem jezdil za babičkou a dědou do Berouna. Na náměstí tam...
Těstoviny s rajčaty a paprikou
Jeden z mých oblíbených receptů. Je to rychlé, čerstvé a zatraceně dobré. Budete pořád chodit kolem ...
Vepřový vrabec
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Zapečené těstoviny se šunkou a sýrem
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Domácí sádlové rohlíky
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Zázvorový čaj
Nejlepší pomocník při nachlazení.
close