Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Čokoládovotvarohové mramorové řezy | Recept

výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Boublas
Autor receptu
Ingredience
na vymazání
máslo 1 lžička
Další informace
Pracnost: Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie: Sladké / Buchty
Způsob přípravy: šlehání
Typ chodu: dezert
Původ: Česko
Postup
Krok 1
nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
Krok 2
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
Krok 3
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
Krok 4
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
Krok 5
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
Krok 6
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Krok 7
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
Krok 8
přidáme vejce a zamícháme
Krok 9
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
Krok 10
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
Krok 11
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
Krok 12
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
Krok 13
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Sdílejte recept