Pracuji...
close

Čokoládovotvarohové mramorové řezy

výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
na vymazání
1 lžička máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
přidáme vejce a zamícháme
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
šlehání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Křehké kuřecí maso ve sladké omáčce je vždy zaručená výhra :-) Nejlepší příloha je rýže. Dětem jsem ...
Je načase si dát pauzu od bramborového salátu a připravit si něco lehčího.
Dělal jsem poprvé a určitě ne naposled. Hned jsem si s karamelem polil banán a dětem ho dal na zmrzl...
Obchodů s kebabem máme u nás spousty, ale většinou tam prodávají pouze mletinu a žádné pořádné maso....
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...