Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Čokoládovotvarohové mramorové řezy
výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
30 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
těsto
125
gram
čokoláda mléčná
3
lžíce
máslo
2
kus
vejce
3/4
hrnek
cukr krystal
1/2
hrnek
mouka hladká pšeničná
1/2
lžička
kypřící prášek
1/4
lžička
sůl
1
lžička
aroma mandlové
1/2
hrnek
ořech vlašský
na vymazání
1
lžička
máslo
náplň
2
lžíce
máslo
100
gram
tvaroh měkký plnotučný
1/4
hrnek
cukr krystal
1
kus
vejce
1
lžíce
mouka hladká pšeničná
Sdílejte recept
Facebook
Postup
nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
přidáme vejce a zamícháme
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké
/
Buchty
Způsob přípravy:
šlehání
Typ chodu:
dezert
Vybavení kuchyně:
mísa
,
zapékací mísa
,
šlehač
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close