Pracuji...
close

Čokoládovotvarohové mramorové řezy

výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
na vymazání
1 lžička máslo
Sdílejte recept
Postup
nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
přidáme vejce a zamícháme
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Kategorie:
Sladké / Buchty
Způsob přípravy:
šlehání
Typ chodu:
dezert
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Někdy Vám v lednici leží obyčejné suroviny, jejichž spojením připravíte něco neobyčejného. Pro tento...
Těžko popsat tu skvělou chuť. Kari dodá pomazánce dokonalý nádech a ve spojení s lučinou je to skvěl...
Velmi zdravá a vydatná snídaně, která Vás zasytí na dlouhou dobu. Nebojte se experimentovat s různým...
Nejjednodušší zpracování úrody červeného rybízu. A v prosinci na slepení lineckého cukroví jinou mar...
Svěží letní salát, který si zaslouží pouze čerstvé ingredience. Pokud se v létě nechcete přejídat, t...
Chutný zákusek z křehkého těsta plný ovoce. Vytvořte si doma obdobu oblíbené pochoutky ze známého ře...
Na internetu mě recept hned zaujal, i když jsem si nedokázal představit jeho chuť. Musím říct, že vý...
V jednoduchosti je krása. Tento recept je ze základních surovin a zvládne ho opravdu každý. A ještě ...