X
UVAŘSISÁM.cz
nebojte se něco dobrého uvařit
Nevíte, co uvařit?

Čokoládovotvarohové mramorové řezy

Načítám...
výborná buchta, u které doporučuji použít kvalitní a dobrou mléčnou čokoládu. Nezapomeňte těsto pořádně našlehat nebo budete mít buchtu zdrclejší jako já :-)
Příprava 30 minut
Vaření 40 minut
Pracnost: Recept zvládne každý, ale chce to trošku snahy
Kategorie: Sladké / Buchty
Druh přípravy: šlehání
Typ chodu: dezert
Vybavení kuchyně: mísa, zapékací mísa, šlehač
Původ: Česko

Ingredience

Postup

nejprve začneme přípravou těsta. V hrnci nebo v mikrovlnce si rozehřejeme máslo s čokoládou
důkladně máslo s čokoládou promícháme a necháme vychladit
do mísy dáme vejce a cukr a důkladně ušleháme (zapomněl jsem vejce ušlehat a proto jsem měl buchtu málo nadejchanou :-) )
v další misce si smícháme mouku, kypřící prášek a sůl. Tuto sypkou směs přidáme do mísy k vaječné směsi a důkladně zamícháme.
dále přidáme nasekané vlašské ořechy a zamícháme
nakonec do těsta přidáme čokoládu smíchanou s máslem a zamícháme
Nyní si připravíme náplň. Do mísy si dáme změklé máslo, cukr a tvaroh. Důkladně ušleháme.
přidáme vejce a zamícháme
dále přidáme mouku a důkladně zamícháme
připravíme si máslem vymazanou zapékací mísu. Na dno nalijeme půlku hnědého těsta
na hnědé těsto nalijeme tvarohovou náplň
nakonec nalijeme druhou půlku těsta a pomocí špejle nebo nože vytvoříme mramorový vzor
dáme do trouby a pečeme na 160° cca 40 minut
Komentáře
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit...
Facebook
Twitter