Pracuji...
close

Zelené fazolky se slaninou

tento recept a nebo jemu podobný již určitě znáte. V dnešní době na něj narazíte skoro v každé restauraci v podobě přílohy. Já osobně jsem schopnej sežrat půl kila fazolek na posezení. Jsem na ně trošku ulítlej. Žampiony jsem si tam přidal, jelikož jsem je měl v lednici, ale být tam nemusí. Hlavní je mít kvalitní slaninu
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky. Slaninu dáme do pánve chvilku osmažit, cca 2-3 minutky
přidáme máslo, zamícháme a ještě pár minut smažte
nakrájíme si žampiony na tenké plátky
přihodíme žampiony do pánve, přilijeme 1/4 hrnku vody nebo vývaru, opepříme, zamícháme a pomalu vyvařujeme všechnu tekutinu. Tekutina nám slouží na odvaření připeklé slaniny ode dna pánve. Můžete si pomoct vařečkou, opatrným drhnutím dna pánve
vaříme/smažíme dokud nebudou žampiony měkké, cca 5 minut. Celá směs dostává krásnou barvu a tekutina se pomalu vytratí
nakrájíme si česnek nadrobno a přihodíme do pánve. Zamícháme a alespoň dvě minutky osmažíme. V tuto chvíli dostane směs úžasnou vůni
přihodíme fazolky, opatrně zamícháme a přilijeme zbytek vody nebo vývaru (3/4 hrnku). Můžete trošku osolit, ale záleží, jestli dáváte slaný vývar a nebo jenom vodu
přiklopíme poklicí a dusíme alespoň 5 minut, aby byli fazolky na skus
nakonec sundáme poklici a ještě chvilku odvaříme tekutinu na minimum. Tato směs je vhodná jako příloha k masu, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
pánev
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...