Načítání...
close

Zelené fazolky se slaninou

tento recept a nebo jemu podobný již určitě znáte. V dnešní době na něj narazíte skoro v každé restauraci v podobě přílohy. Já osobně jsem schopnej sežrat půl kila fazolek na posezení. Jsem na ně trošku ulítlej. Žampiony jsem si tam přidal, jelikož jsem je měl v lednici, ale být tam nemusí. Hlavní je mít kvalitní slaninu
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 9 let
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
připravíme si pánev a rozpálíme ji na střední teplotu. Mezitím si nakrájíme slaninu na kostičky. Slaninu dáme do pánve chvilku osmažit, cca 2-3 minutky
přidáme máslo, zamícháme a ještě pár minut smažte
nakrájíme si žampiony na tenké plátky
přihodíme žampiony do pánve, přilijeme 1/4 hrnku vody nebo vývaru, opepříme, zamícháme a pomalu vyvařujeme všechnu tekutinu. Tekutina nám slouží na odvaření připeklé slaniny ode dna pánve. Můžete si pomoct vařečkou, opatrným drhnutím dna pánve
vaříme/smažíme dokud nebudou žampiony měkké, cca 5 minut. Celá směs dostává krásnou barvu a tekutina se pomalu vytratí
nakrájíme si česnek nadrobno a přihodíme do pánve. Zamícháme a alespoň dvě minutky osmažíme. V tuto chvíli dostane směs úžasnou vůni
přihodíme fazolky, opatrně zamícháme a přilijeme zbytek vody nebo vývaru (3/4 hrnku). Můžete trošku osolit, ale záleží, jestli dáváte slaný vývar a nebo jenom vodu
přiklopíme poklicí a dusíme alespoň 5 minut, aby byli fazolky na skus
nakonec sundáme poklici a ještě chvilku odvaříme tekutinu na minimum. Tato směs je vhodná jako příloha k masu, apod.
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, dušení, vaření
Typ chodu:
příloha
Vybavení kuchyně:
pánev
Původ:
Česko