Pracuji...
close

Vepřový jazyk na česneku

tento recept jsem našel někde na internetu a jelikož zbožňuju vnitřnosti, tak jsem to musel vyzkoušet. Jazyk je skvělá věc. Když si s ním dáte trošku práce, tak dostanete vydatnou a kvalitní pochoutku
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 2 hodiny
Ingredience
obecně
1/2 kus mrkev
1/4 kus celer
1/2 kus petržel
1/2 kus pórek
8 stroužek česnek
min 1 špetka sůl
1 kus cibule
na smažení
Sdílejte recept
Postup
nakrájíme si všechnu zeleninu na malé kousky. Česnek použijeme zatím jenom 5 stroužků
připravíme si větší hrnec, do kterého nalijeme cca 3 litry vody. Zapneme plotnu a do hrnce přidáme nakrájenou zeleninu, jazyky, bobkový list, nové koření, sůl, pepř. Přiklopíme poklicí a vaříme na středním plameni cca 90 minut
uvařené jazyky vyndáme z vývaru a necháme trošku vychladnout. Vývar nevyhazujte, byla by to věčná škoda (Udělejte si z něj třeba polévku). Kdo chce tak si jazyky oloupe. Někde jsem četl, že pro loupání je dobré jazyky po uvaření rychle schladit ve studené vodě, ale nemám s tím zkušenosti. Mě to šlo loupat i bez schlazení dobře
nakrájíme si jazyky na centimetrové plátky
připravíme si pánev, ve které rozpálíme olej a přidáme do ní nakrájené jazyky. Osolíme, opepříme
jazyky osmažíme z obou stran do zlatova
k osmaženým jazykům přidáme nakrájený česnek (ze zbylých 3 stroužků). Zamícháme a už moc dlouho nesmažíme, jinak nám česnek zhořkne
česnek by měl být lehce nahnědlý
jako přílohu doporučuji bramborovou kaši
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne s trochou snahy každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...