Pracuji...
close

Pomazánka z červené čočky

Další z mých vlastních vejmyslů. Dlouho jsem červenou čočku neznal, tak si ji teď začínám užívat, protože to je výborná záležitost. Rychlá příprava, nízká cena a výborná chuť musí zaujmout každého :-) Tuto pomazánku se nebojte rozšířit i o jiné ingredience dle Vaší chuti a fantazie
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 12 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 1 hodina
Ingredience
obecně
1/2 kus mrkev
1-2 kus cibule
2 stroužek česnek
2 lžíce majoránka
min 1 špetka sůl
na posypání
dle potřeby
1/2 kus citron
na smažení
Sdílejte recept
Postup
vezmeme si střední hrnec, nalijeme do něj akorát vody a vsypeme čočku. Přivedeme k varu a čočku uvaříme do měkka. Vody by mělo být zhruba 2 cm nad čočku. Pokud při vaření čočka všechnu vodu vypije, tak přilijeme další vodu a vaříme, dokud nebude čočka uvařená do měkka. Vodu trošku osolíme
mezitím si nakrájíme půlku mrkve na drobno. Pokud máte menší mrkev, tak ji použijte celou
v pánvi rozpálíme sádlo a přihodíme mrkev. Zamícháme a smažíme na střední teplotě cca 5 minut
mezitím si nakrájíme cibuli na drobno
cibuli přihodíme k mrkvi a smažíme vše dohněda. Mrkev se začíná smažit dříve, jelikož déle karamelizuje
vše osmažíme za občasného míchání do hněda
připravíme si mixér. Do mixéru dáme vařenou čočku, osmaženou zeleninu, majoránku, hořčici, citronovou šťávu, oloupaný česnek, trochu soli a pepře. Vše důkladně rozmixujeme. Dle chuti dosolíme, dopepříme
pomazánku dáme zhruba na hodinu do ledničky vychladnout
podáváme na čerstvém chlebu, posypané nakrájenou jarní cibulkou
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření, mixování
Typ chodu:
svačina
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...