Pracuji...
close

Smažená bedla v pivním těstíčku

byl jsme po několika letech zase na houbách a zrovna se mi poštěstilo najít docela dost bedel. A co jiného ukuchtit, nežli skvělé řízky
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Ingredience
obecně
5 kus bedla
100 mililitr pivo světlé
min 5 lžíce strouhanka
1 kus vejce
1/2 lžička sůl
min 5 lžíce olej slunečnicový
Sdílejte recept
Postup
připravíme si 2 hluboké talíře. V jednom uděláme pivní těsto smícháním mouky, vajíčka, soli a piva. Těsto důkladně rozmíchejte. Pokud je moc tuhé, tak přilijte pivo a nebo naopak přisypte mouku. Do druhého talíře nasypte strouhanku, raději více
před obalováním je dobré si bedly přepůlit, udělat z nich dva půlkruhy. Nejprve bedlu opatrně obalíme v těstíčku
dále bedlu položíme do talíře se strouhankou a zaházíme ji. Potom ji opatrně oklepeme od přebytečné strouhanky
v pánvi si rozpálíme olej a osmažíme bedly z každé strany dozlatova. Během smažení můžete dolévat olej, který nám bude mizet. Měli by být více potopené
usmaženou bedlu položíme na talíř vystlaný ubrouskem, abychom se zbavili přebytečné mastnoty
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby / Bedly
Způsob přípravy:
smažení, obalování
Typ chodu:
večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...
Snadné slané pohoštění. Lze vykrajovat jednoduše tyčinky, já jsem tentokrát použila vykrajovátka, pr...
Křehké šátečky z tvarohového těsta, se kterým se dobře pracuje.