Načítání...
X
menu UVAŘSiSÁM.cz account_circle search

Bramborová kaše | Recept

moje babička vždycky udělá kaši,nandá ji do velké mísy, mísu zabalí do utěrky nebo ručníku a strčí do peřin, aby zůstala v teple. A já jsem ji na to jako malej pořád chodil, pač bramborovou kaši zbožňuju :-) Když potom někoho vidím, jak dělá kaši z prášku, tak je mi tak akorát na blití
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
visibility
Boublas
Autor receptu
Ingredience
obecně
brambory 1/2 kilogram
máslo 3-4 lžíce
mléko plnotučné min 1 hrnek
sůl min 1 špetka
Další informace
Pracnost: Recept zvládne každý
Způsob přípravy: vaření, míchání
Typ chodu: příloha
Původ: Česko
Postup
oloupané a omyté brambory si nakrájíme na menší kousky
brambory dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme pod pokličkou k varu. Vodu můžete trochu osolit. Vaříme do měkka
uvařené brambory stáhneme z plotny a zcedíme
místo brambor dáme na plotnu ohřát mléko. Nemusí přejít varem
začneme rozmačkávat brambory. Teď záleží na Vás, jestli máte rádi kaši rozmixovanou mixérem a nebo rozmačkanout. Já osobně mám rád kaši rozmačkanout, jelikož v ní ještě cítím kousky brambor. Přihodíme tedy k bramborům kousek másla a začneme je rozmačkávat
během mačkání/šťouchání přiléváme po troškách teplé mléko a pořád mícháme a mačkáme. Takto pokračujte až do požadované hustoty. Já mám rád kaši řidší, tak přidávám mléka více
nakonec kaši dosolíme, zamícháme, podáváme
Sdílejte recept