Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Bramborová kaše

Popis receptu
moje babička vždycky udělá kaši,nandá ji do velké mísy, mísu zabalí do utěrky nebo ručníku a strčí do peřin, aby zůstala v teple. A já jsem ji na to jako malej pořád chodil, pač bramborovou kaši zbožňuju :-) Když potom někoho vidím, jak dělá kaši z prášku, tak je mi tak akorát na blití
Příprava
15
minut
Vaření
40
minut
  • Způsob přípravy: vaření, míchání,
  • Typ chodu: příloha,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
brambory 1/2 kg
máslo 3-4 lžíce
mléko plnotučné min 1 hrnek
sůl min 1 špetka
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
oloupané a omyté brambory si nakrájíme na menší kousky
2. krok
brambory dáme do hrnce se studenou vodou a přivedeme pod pokličkou k varu. Vodu můžete trochu osolit. Vaříme do měkka
3. krok
uvařené brambory stáhneme z plotny a zcedíme
4. krok
místo brambor dáme na plotnu ohřát mléko. Nemusí přejít varem
5. krok
začneme rozmačkávat brambory. Teď záleží na Vás, jestli máte rádi kaši rozmixovanou mixérem a nebo rozmačkanout. Já osobně mám rád kaši rozmačkanout, jelikož v ní ještě cítím kousky brambor. Přihodíme tedy k bramborům kousek másla a začneme je rozmačkávat
6. krok
během mačkání/šťouchání přiléváme po troškách teplé mléko a pořád mícháme a mačkáme. Takto pokračujte až do požadované hustoty. Já mám rád kaši řidší, tak přidávám mléka více
7. krok
nakonec kaši dosolíme, zamícháme, podáváme