Pracuji...
close

Vařená uzená kýta

klasické školní jídlo, které pamatuje určitě každý. Samozřejmě doporučenou přílohou je bramborová kaše :-)
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 1 hodina 30 minut
Ingredience
Sdílejte recept
Postup
očistíme si zeleninu a nakrájíme na malé kousky
do hrnce dáme uzenou kýtu, zalijeme studenou vodou (tak aby maso bylo akorát potopené), přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 90 minut. Pokud by se vytvořila na hladině šedá pěna, tak si odeberte pryč. Po hodině vaření můžete vývar dosolit
uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky
vzniklý vývar doporučuji použít na uzenou polévku
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
vaření
Typ chodu:
příloha, večeře, oběd
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...