Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT

Vařená uzená kýta

Popis receptu
klasické školní jídlo, které pamatuje určitě každý. Samozřejmě doporučenou přílohou je bramborová kaše :-)
Příprava
15
minut
Vaření
90
minut
  • Způsob přípravy: vaření,
  • Typ chodu: příloha, večeře, oběd,
  • Původ receptu: Česko,
Načítám...
Autor receptu
Boublas
Sdílejte tento recept na Facebooku
Ingredience a postup
Ingredience
obecně
cibule 1 ks
mrkev 1-2 ks
nové koření 2-3 ks
pepř černý celý 5 ks
petržel 1 ks
sůl min 1 špetka
vepřová kýta uzená 1 kg
Fotka ingrediencí
A jde se na to
1. krok
očistíme si zeleninu a nakrájíme na malé kousky
2. krok
do hrnce dáme uzenou kýtu, zalijeme studenou vodou (tak aby maso bylo akorát potopené), přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 90 minut. Pokud by se vytvořila na hladině šedá pěna, tak si odeberte pryč. Po hodině vaření můžete vývar dosolit
3. krok
uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky
4. krok
vzniklý vývar doporučuji použít na uzenou polévku