X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Vařená uzená kýta
Načítám...
Popis receptu
klasické školní jídlo, které pamatuje určitě každý. Samozřejmě doporučenou přílohou je bramborová kaše :-)
Příprava 15 minut
Vaření 90 minut
Pracnost: Recept zvládne každý
Kategorie: Maso / Jatečné maso
Druh přípravy: vaření
Typ chodu: příloha, večeře, oběd
Související recepty: Bramborová kaše
Původ: Česko
Ingredience
Postup
1.
očistíme si zeleninu a nakrájíme na malé kousky
2.
do hrnce dáme uzenou kýtu, zalijeme studenou vodou (tak aby maso bylo akorát potopené), přidáme nakrájenou zeleninu a koření. Přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni zhruba 90 minut. Pokud by se vytvořila na hladině šedá pěna, tak si odeberte pryč. Po hodině vaření můžete vývar dosolit
3.
uvařené maso vyndáme a nakrájíme na plátky
4.
vzniklý vývar doporučuji použít na uzenou polévku
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
612 bodů
Facebook