Pracuji...
close

Smetanový kuskus se žampiony

pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 11 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
250 gram kuskus
250 gram žampiony
600 mililitr vývar hovězí
3 lžíce máslo
2 kus cibule
200 mililitr smetana 33%
1/2 kus citron
2 stroužek česnek
2 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
nakrájíme si česnek nadrobno
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
vaříme pod pokličkou
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Zdravější varianta díky celozrnné mouce. Hodí se jako svačinka pro děti.
Měl jsem v lednici otevřenou konzervu ananasu a tak jsem na internetu hledal inspiraci, abych ji spo...
Nedávno jsme měli vařené uzené s kaší a samozřejmě mně maso zbylo. Rozhodl jsem se tedy udělat šunko...
Věřím, že květák je druhé nejoblíbenější jídlo v Čechách. První je samozřejmě smažák :-) Jsem schopn...
Chléb je velice vláčný a jemný na chuť. Já ho mám rád samotný, děti ho večeří s meruňkovou marmeládo...
Zajímavá obměna bramboráků, a moc dobrá! Kysané bílé zelí není jako příloha, ale rovnou součástí těs...
Většina lidí vaří po vánocích čočku. Já mám raději kaši ze žlutého hrachu. Mám to spojené se základn...
Všichni to známe. Navaříme na několik dní a už druhý den nám to stejné jídlo leze krkem :-) Někdy st...