X

Uvařsisám.cz

NEBOJTE SE NĚCO DOBRÉHO UVAŘIT
Smetanový kuskus se žampiony
Popis receptu
pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Příprava 10 minut
Vaření 40 minut
Ingredience
Ingredience
obecně
česnek 2 stroužek
cibule 2 ks
citron 1/2 ks
kmín drcený 1 lžička
kuskus 250 g
libeček 2 lžíce
máslo 3 lžíce
pepř černý drcený min 1 špetka
smetana 33% 200 ml
sůl min 1 špetka
vývar hovězí 600 ml
žampiony 250 g
Postup
1. připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
2. mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
3. když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
4. ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
5. do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
6. nakrájíme si česnek nadrobno
7. přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
8. zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
9. vaříme pod pokličkou
10. nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
11. přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
12. stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
13. necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Komentáře
Fotky od ostatních kuchařů
Návštěva
Načítání...
Autor receptu
vařil jsem, vařim a vařit budu :-)
Facebook