Pracuji...
close

Smetanový kuskus se žampiony

pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Kuchař: Boublas
Stáří receptu: 10 let
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Ingredience
obecně
250 gram kuskus
250 gram žampiony
600 mililitr vývar hovězí
3 lžíce máslo
2 kus cibule
200 mililitr smetana 33%
1/2 kus citron
2 stroužek česnek
2 lžíce libeček
min 1 špetka sůl
1 lžička kmín drcený
Sdílejte recept
Postup
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
nakrájíme si česnek nadrobno
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
vaříme pod pokličkou
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Na maso, které se peče dlouho, je vždycky dobré si počkat. Výpečky jsou skvělé klidně i samotné k pi...
Jednoduchý a relativně rychlý recept, který zasytí celou rodinu a ještě Vám zbyde na další den. Příš...
Nejsem žádný profesionální pekař, ale tohle mě prostě baví. Nehraju na dokonalost, ale na chuť. Tako...
Nejlepší pomocník při nachlazení.
Vynikající recept z jednoho hrnce, který je rychlý a hrozně dobrý. V létě lze použít sezónní zelenin...
Jeden z klasických receptů na bábovku, který zvládne úplně každý. Takhle v neděli ke kafíčku a nebo ...
I když řízek pochází asi z Itálie, tak si troufám říct, že se řadí mezi česká tradiční jídla. Hned v...
Po dlouhé době poctivá omáčka. Buďte trpělivý s cibulí, aby byla co nejhnědší. Chuť pak bude o to si...