Pracuji...
close
close
UVAŘ
Si
SÁM
.cz
person
Uživatel
Přihlášení
Registrace
Zapomenuté heslo
search
search
Úvod
Recepty
Kuchařky
Ingredience
Vybavení kuchyně
Články
Uživatelé
Nevíte, co uvařit?
O nás
VÍCE
Smetanový kuskus se žampiony
pro tento recept je základem houbová omáčka. Doma jsem měl jenom žampiony, ale pro lepší chuť doporučuji použít čerstvě nasbírané houby z lesa
Kuchař:
Boublas
Stáří receptu:
12 let
Doba přípravy:
10 minut
Doba vaření:
40 minut
Recept
Uživatelské fotky
Tipy & triky
Komentáře
Doporučuje
V oblíbených
Uvařeno
Kuchařky
Recepty
Stáhnout
VÍCE
Ingredience
obecně
250
gram
kuskus
250
gram
žampiony
600
mililitr
vývar hovězí
3
lžíce
máslo
2
kus
cibule
200
mililitr
smetana 33%
1/2
kus
citron
2
stroužek
česnek
2
lžíce
libeček
min 1
špetka
sůl
min 1
špetka
pepř černý drcený
1
lžička
kmín drcený
Sdílejte recept
Facebook
Postup
připravíme si střední hrnec a na střední teplotě na něm rozehřejeme máslo. Přihodíme nakrájenou cibuli, zamícháme a smažíme dohněda
mezitím si omyjeme žampiony a nakrájíme je na plátky
když nám začne cibulka hnědnout, tak přisypeme kmín a zamícháme
ke zhnědlé cibuli přihodíme žampiony a zamícháme
do hrnce vymačkáme šťávu z půlky citronu a zamícháme. Smažíme alespoň 5 minut s občasným zamícháním
nakrájíme si česnek nadrobno
přihodíme česnek, zamícháme a tak 3 minutky smažíme
zalijeme vývarem a alespoň 10 minut povaříme
vaříme pod pokličkou
nakrájíme si libeček (a nebo petrželovou nať) a přihodíme k omáčce. Zamícháme
přilijeme smetanu, zamícháme a přivedeme k varu. Dosolíme a dopepříme omáčku
stáhneme hrnec z pltony, přisypeme kuskus a důkladně zamícháme
necháme odležet minimálně 10 minut. Kuskus nám krásně nasaje omáčku. Ještě jednou zamícháme a podáváme
Další informace
Pracnost:
Recept zvládne každý
Kategorie:
Houby
/
Žampiony
,
Ze zahrádky
/
Obilniny
Způsob přípravy:
smažení, vaření
Typ chodu:
oběd, večeře
Původ:
Česko
Nové recepty na UVAŘSiSÁM
Salát z rukoly a červené řepy
Svěží kombinace skvělých chutí. Výborné k večeří. Jako přílohu bych zvolil lehce opečený toust.
Hranolkové krokety z bramborové kaše
Zbyla Vám bramborová kaše a nevíte co s ní? Tohle je jeden z receptů, jak ji spotřebovat a ještě si ...
Čokoládová buchta ze zakysané smetany
Jednoduchá buchta typu smíchat ingredience a upéct. Nečekejte nějakou estetickou krásně vypadající b...
Žampionový salát s paprikou
Výborná delikatesa, která je lehká na přípravu. Nejtěžší je počkat na vychladnutí salátu v lednici. ...
Pomazánka z vepřové konzervy
Nejdřív jsem chtěl tu konzervu sníst samotnou, ale pak jsem si říkal, že si to trošku vylepším.
Okurkové nudle
Rychlá letní večeře z čerstvých surovin z Vaší zahrádky. Můžete použít i jako přílohu ke grilovanému...
Zapečené housky se zeleninou a bylinkami
Rychlý a jednoduchý recept s čerstvou zeleninou pro teplé letní večery.
Vepřová krkovice na černém pivě
Jídlo je trošku časově náročnější, ale příprava je snadná. Rustikální pokrm, vhodný pro větší počet ...
close